Nou senyal al bus per protegir els usuaris vulnerables
L'objectiu del nou senyal de la DGT és advertir els usuaris vulnerables del perill que suposa situar-se en alguna d'aquestes zones no visibles

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha col·laborat amb la Direcció General del Trànsit (DGT) i altres ajuntaments d’Espanya per dissenyar i crear el nou senyal d’advertència de perill d’angle mort, per posar-lo en vehicles de passatgers i de mercaderies. Aquests dies, l’organisme metropolità ja l’està posant a la flota de Bus Metropolità.

L’objectiu del nou senyal de la DGT és advertir els usuaris vulnerables del perill que suposa situar-se en alguna d’aquestes zones no visibles quan s’aproximin a aquests vehicles senyalitzats, i que puguin posicionar-se en llocs on siguin visibles, per evitar riscos. El distintiu és de caràcter voluntari, i el poden portar els vehicles de repartiment, distribució de mercaderies, autobusos i camions.

Des de l’AMB expliquen que és una primera mesura emmarcada en un conjunt d’accions que s’estan adoptant a la Unió Europea per disminuir el risc d’accidents mitjançant la millora de la visibilitat del conductor d’aquests vehicles.

La creació d’aquest senyal ha estat fruit del treball entre administracions, ja que des del primer moment, l’AMB i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Madrid, Saragossa i Logronyo, han treballat de manera conjunta amb la DGT per dissenyar el senyal.

El Consell de Mobilitat de l’AMB, que va néixer l’any 2016, compta amb 208 representants permanents i es reuneix de manera ordinària dos cops l’any. Entre les més de 200 persones que el componen, hi ha un representant de cada municipi metropolità, un representant de cada grup polític metropolità i desenes d’associacions i federacions. També formen part del Consell universitats i diferents col·legis professionals, així com les grans empreses del sector.