Nou servei de bicicleta pública compartida
Model de bicicleta d'E-Bicibox

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat un nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana, que es preveu engegar al gener del proper any en un total de 12 municipis, entre ells Gavà.

El projecte, batejat amb el nom d’E-Bicibox, reforça l’estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari més i, en general, per promoure i facilitar un veritable canvi d’hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Implantació inicial del servei

L’AMB ha previst començar, els primers mesos de 2019, amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d’ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places cadascun, amb un disseny molt semblat al de l’actual Bicibox. En cadascun d’ells es preveuen 6 o 7 places amb bicicletes elèctriques a la disposició dels usuaris i 7 o 8 places buides per a possibles tornades.

L’oferta estarà distribuïda, inicialment, en 12 municipis metropolitans que pràcticament formen un continu urbà i que sumaran 630 places: Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, L’Hospitalet, El Prat, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

Funcionament del servei

En aquests moments s’estan fabricant les 300 bicicletes i es calcula que a finals de novembre es puguin començar a realitzar les primeres proves en els municipis. Els nous models inclouen un maquinari i un firmware compatibles amb el programari de control del servei que permet conèixer el nivell de càrrega de la bateria, conèixer els quilòmetres recorreguts totals i parcials, identificar la posició de la bicicleta via GPS i comunicar la informació al programari de control central.

L’abonament del servei tindrà un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30 euros a l’any, i una tarifa segons franges temporals d’ús. A més, promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts. Per fer ús d’aquest nou servei, serà necessari ser usuari registrat i disposar d’una targeta sense contacte que identificarà a l’usuari i li permetrà accedir als mòduls.