Servei Local d'Ocupació
L'alcaldessa va visitar les instal·lacions.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí les obres del futur Servei Local d’Ocupació. L’equipament, ubicat al local de l’antic L’Informal al carrer de Jaume I, acostarà els programes i recursos municipals de suport i acompanyament a les persones en situació d’atur, de manera que ja no s’hauran de desplaçar fins al Centre de Suport a l’Empresa.

La intervenció, que ha suposat una inversió d’uns 150.000 euros, ha comportat la creació d’un accés únic, la remodelació de la façana, i una re-distribució dels espais interiors que comptaran amb una recepció i espai de treball compartit, una aula deformació, dos despatxos, un espai d’emmagatzematge i lavabos. L’equipament obrirà les portes al mes de març amb el nom de Rosa Luxemburg, la sindicalista i teòrica socialista de la qual enguany es commemora el centenari del seu assassinat.

Raquel Sánchez ha destacat que “sobretot el que volem és intentar ajudar cada cop més a aquestes persones que estan en situació d’atur, o cercant feina, o intentant millorar la seva ocupabilitat, i poder oferir aquesta ajuda aquí a través de tots els recursos d’acompanyament, d’assessorament i d’inserció que posem a la seva disposició”.

Els serveis que acollirà inicialment el nou Servei Local d’Ocupació seran la Borsa de Treball; el Servei d’Orientació Laboral; UBICAT, que és el programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social; ENFEINA’T, el programa que fomenta accions per a la contractació laboral temporal i per l’acompanyament a la inserció de les persones en situació d’atur de llarga durada; el Programa 30 Plus, que té per objectiu la incorporació al món laboral i la formació de persones en situació d’atur de 30 anys en endavant; i l’Espai de Recerca de Feina.

Es tracta de serveis que fins ara s’oferien al Centre de Suport a l’Empresa i, per tant, “la idea és centralitzar tots aquells serveis i recursos que posem a disposició dels ciutadans en les seves tasques de cerca de feina i apropar-los al centre de la ciutat”.

Des del Servei Local d’Ocupació Rosa Luxemburg també s’impulsaran nous programes de Garantia Juvenil per a joves entre 16 i 29 anys. Aquests programes ofereixen informació i assessorament, atenció personalitzada i acompanyament, i la possibilitat de seguir diferents itineraris com ara orientació laboral i suport a la cerca de feina o suport per a la posada en marxa d’una idea de negoci.

Amb l’entrada en funcionament del nou servei, el Centre de Suport a l’Empresa se centrarà en les accions i programes de promoció econòmica adreçats a l’empresa i en el suport a l’emprenedoria.