Nou sistema de recollida de restes vegetals

L’Ajuntament de Gavà està donant un nou impuls a la recollida selectiva de les restes vegetals i de poda provinents dels espais verds de comunitats i habitatges, aconseguint així preservar més neta la via pública i posar-ho més fàcil als veïns i veïnes del poble.

Des del mes de juny s’està implementant un nou sistema en què únicament s’han de treure davant de casa aquests residus vegetals en els dies i horaris corresponents a la zona on es trobi l’habitatge.

  • Zona A: dilluns i dijous
  • Zona B: dimarts i divendres
  • Zona C: dimecres

La recollida es fa durant la tarda, per tant es poden dipositar les restes vegetals fins a les 14 h del dia corresponent.

Una de les novetats, a banda de què s’elimina la trucada prèvia per sol·licitar el servei, és que s’ha incrementat fins a 5 m3 el volum permès d’abocament.

Amb aquesta aposta per una gestió més responsable del verd aconseguirem evitar que aquests materials acabin al contenidor de la resta i alhora obtindrem un recurs (compost) per fertilitzar la terra i evitar adobs químics, entre d’altres.

Les persones interessades a elaborar compostatge propi a partir de restes orgàniques i vegetals de la cuina i el jardí podem demanar assessorament a l’Ajuntament amb materials i sessions de formació trucant al telèfon 93 263 91 00 o través del correu electrònic comunicacioambiental@gava.cat.

 

PUBLICITAT