Nova acció reivindicativa contra el Pla de Ponent
Nova acció reivindicativa contra el Pla de Ponent

La Plataforma contra el Pla de Ponent organitza una nova acció reivindicativa per al proper 11 de desembre. Els opositors als projecte urbanístic convoquen la ciutadania a les 9.30 hores a l’aparcament del parc de bombers de Gavà des d’on iniciaran una neteja del bosc en l’entorn de l’olivera de can Llonch. Durant la trobada també és plantaran aglans d’alzines, roures i altres espècies per les zones afectades pel projecte d’urbanització i es donarà el tret de sortida a la campanya “Apadrina un arbre”, per recaptar fons i apadrinar personalment un arbre a la zona amb un cartell indicatiu

L’activitat finalitzarà a les 13:30 hores i es prega als participants que portin eines del camp i l’esmorzar.

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent reclama “l’aturada urgent del projecte urbanístic, i la protecció de tot el sector com a espais naturals i agrícoles, sent qualificats com a NO urbanitzables” i recorda que “en aquest espai de 186 ha es preveuen construir prop de 5000 habitatges on hi arribarien unes 12.000 noves persones, per a una ciutat de només 47.000 habitants”.

Ecologistes en Acció recorda que, a més, “l’execució del Pla de Ponent tindria una repercussió greu sobre el canvi climàtic, en provocar l’emissió d’un mínim de 500.000 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa inacceptable en un escenari d’emergència ecològica. I afectaria greument la connectivitat ecològica, perjudicant la conservació de la biodiversitat catalana”.