Nova aportació de sorra a la platja
S’ha actuat des de la Riera dels Canyars fins a Pine Beach

La platja de Gavà ha estat objecte de nous treballs d’aportació de sorra. En aquesta ocasió les feines s’han concentrat a la zona que va des de la Riera dels Canyars fins a Pine Beach. En total s’han abocat en aquest punt 22.000 metres cúbics de sorra que provenen dels treballs de dragat de la bocana de port Ginesta. Aquesta aportació correspon a mesures per tal de pal•liar els efectes de l’ampliació del port de Barcelona.

Val a dir que aquests darrers treballs s’han vist endarrerits per la crisi sanitària i l’estat d’alarma que va comportar un canvi de dates en totes les actuacions que s’havien de fer al nostre litoral. Aquesta però, és la primera vegada que s’aporta sorra en aquest sector de la platja de Gavà després de detectar que, en els darrers anys, les corrents han començat a afectar quest punt.

La tinenta d’alcalde de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, Rosa Fernández precisa que “els darrers estudis van mostrar que hi havia una petita onada que mossegava el litoral. Havia començat al Prat, i l’any passat va afectar a Viladecans. Ara veiem que ha perjudicat en aquesta zona”. Fernández afegeix que “des de l’Ajuntament estem fent un estudi continuat del nostre litoral per tal de veure quines són les mesures adients per informar a les administracions competents per tal de corregir el problema”.

Aquesta aportació de sorra se suma, a la que ja es va fer ara fa unes setmanes, a la zona del carrer de Blanes on es van abocar 40.000 metres cúbics de sorra per pal·liar els efectes provocats, al gener, pel temporal Glòria.