Nova carrossa del carbó per a la cavalcada de Reis
La Venus del Foc

La Companyia General del Foc ha dissenyat una nova carrossa del carbó que tancarà la cavalcada de Reis d’aquest 5 de gener a la nostra ciutat. Es tracta, segons ha precisat la secretària de l’entitat, Mónica Meca, “d’una estructura espectacular que hem preparat amb molta il·lusió, que presidirà el Brumot i que ens permetrà conèixer, per primera vegada, la Venus del Foc, un nou personatge que és la guardiana del carbó baixada de les muntanyes del Calamot i que serà qui decidirà qui ha estat trapella i qui no durant aquest any”.

Val a dir que per motius sanitaris, enguany el grup no estarà present al Bosc Encantat de la Torre Lluch, tot i així sí que s’ha instal.lat l’Arbre Màgic dels Xumets.

La Venus del Foc, que a partir d’ara acompanyarà la resta de diables i bèsties en les sortides, s’estrena coincidint, el 2022, amb la celebració del 40 aniversari de l’entitat, un any on, segons ha explicat la Mónica, “hi haurà moltes sorpreses que anirem desvetllant a poc a poc i que preveiem que tinguin com a moment culminant la Festa Major de Sant Pere, si les circumstàncies ho permetent”.

Les diferents propostes s’aniran donant a conèixer a través de les xarxes socials i mitjançant la seva nova pàgina web ciafocgava.cat que el grup ha creat expressament amb motiu d’aquesta efemèride.

4 dècades jugant amb foc

La Companyia General del Foc de Gavà es va fundar a Gavà a l’any 1982 amb la finalitat de participar en les cercaviles de les festes majors de les ciutats.

La tria del nom va estar condicionada perquè volien anar més enllà de ser una colla de diables o una colla de bestiari, els membres fundadors ho volien ser tot i estar oberts a tot dins el món de la cultura del foc, d’aquí el nom i el seu ampli significat.

Des d’aquells temps fins ara han aconseguit 3 bèsties de foc,1 bèstia d’aigua i a l’any 2014 van fundar la colla infantil.