nova estació de trens
Raquel Sánchez, tot just abans d'iniciar la seva xerrada amb empresaris del Baix Llobregat

Gavà tindrà una nova estació de trens. Ho ha avançat aquest matí la ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (i ex alcaldessa de Gavà), Raquel Sánchez, en un desdejuni amb empresaris del Baix Llobregat que ha tingut lloc a l’hotel Santos Porta Fira de l’Hospitalet de Llobregat. Sánchez ha explicat que el seu ministeri “ha terminat el projecte de disseny arquitectònic de la nova estació a Gavà de la línia R2, i la setmana vinent aprovarem l’encàrrec per redactar els projectes bàsics i constructius per un import d’1 milió d’euros”.

Sánchez ha destacat que aquesta nova estació “no només donarà servei a Gavà sinó també a tot el sector empresarial dels Joncs i, per la seva proximitat, també podrà donar servei a la ciutat de Castelldefels”. La ministra ha qualificat aquest projecte com “una mostra més de la nostra aposta pel transport públic i pel desenvolupament industrial, ja que sens dubte estimularà que s’hi instal·lin empreses en aquesta zona”.

Sánchez ha assegurat, al fil d’aquest nou projecte, que des del seu ministeri “tenim en marxa moltes obres i molts projectes aquí perquè som molt ambiciosos amb el que volem per la comarca del Baix Llobregat i per tota Catalunya”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que estava entre els assistents a aquest desdejuni amb la ministra, s’ha mostrat molt contenta per aquest anunci en declaracions als mitjans de comunicació gavanencs: “Estic molt contenta de saber que la setmana que ve ja es signa el projecte constructiu, el que vol dir que això va de debò, que tira endavant, i una data aproximada de finalització d’aquesta estació seria cap el 2027”.

Badia destaca que aquesta estació, a més, “ha de donar sortida sobretot a les necessitats a nivell de sostenibilitat i mobilitat del territori actual. Estem parlant, doncs, de que dóna sortida a una zona industrial com és la del Camí Ral, compartida entre Castelldefels i Begues, i també a tota la part de Begues, la part perifèrica de Gavà i també a Gavà Mar”.

L’alcaldessa destaca que aquesta nova estació permetrà “una dissuasió de l’entrada al nucli urbà tant a Gavà com a Castelldefels, perquè una vegada tenim una estació amb un aparcament d’aquestes dimensions estàs permetent que el centre urbà es pugui buidar de la necessitat d’accés en vehicle privat”. Badia es refereix, en concret, a l’aparcament projectat en aquesta estació, i insisteix en el fet de que, després de veure els primers esbossos del disseny de l’estació, “queda clar que la intenció evident és la de buidar els centres urbans del trànsit per anar a buscar el tren i, en aquest cas, la nova estació està a dos quilòmetres de l’actual estació de Gavà i s’ha de tenir en compte la seva connectivitat amb tot el transport públic que passa per la C-245 i per la C-32, i també la seva proximitat tant a l’aeroport com al port de Barcelona i a la pròpia capital catalana”. Per tot això, l’alcaldessa de Gavà no ha dubtat en qualificar-la com “una infraestructura molt necessària a data d’avui”.

Badia ha assegurat que aquest model de funcionament en el que el vehicle privat es deixa d’utilitzar per agafar transport públic “no només és necessari, sinó que de cara al futur és imprescindible. Avui dia, agafar el cotxe per anar cada dia a treballar a Barcelona és un endarreriment, hem de ser capaços de poder confiar en el transport públic i, per tant, hem de poder deixar el cotxe en aquest aparcament, cosa que amb el bitllet de tren serà gratuïta, i hem de poder saber que els trens entren en hora i et porten allà on vols anar de manera eficient”.

nova estació de trens
Un moment de la xerrada de Raquel Sánchez amb els empresaris de la nostra comarca