raquel-sanchez-nova-executiva-psc

La primera secretària del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha assumit la Secretaria de la Dona en la nova executiva del partit. Sánchez s’ha mostrat “molt satisfeta” i ha qualificat com “un honor el poder formar part d’aquesta nova executiva i el poder representar a les dones socialistes i al socialisme de Gavà a través d’una secretaria que sempre ha tingut un pes important en l’executiva socialista”.

Sánchez ha definit quin serà el seu principal objectiu dins d’aquesta secretaria: “continuar posant en el centre de les nostres polítiques i del nostre discurs ideològic que és necessari treballar des de la perspectiva de garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

Dins de la nova executiva del PSC hi ha un pes específic pel municipalisme amb noms lligats tradicionalment a l’acció local com ara el del mateix president, Àngel Ros, que és l’alcalde de Lleida; l’adjunta al primer secretari, Núria Marín, que és l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat; o l’encarregada de l’Àrea de Política Municipal i Formació, Núria Parlon, que és l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. El municipalisme del Baix Llobregat també té representants a banda de Raquel Sánchez: l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, s’encarrega d’Economia, Emprenedoria, Treball i Economia Cooperativa; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, porta l’Àrea de Polítiques d’Igualtat; i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, porta Acció Política.

Tota aquesta presència del món local en la nova executiva socialista és, segons Sánchez, “molt important per tal d’assegurar i garantir la connexió del partit amb el que passa en el dia a dia, no és que abans no la tinguem però jo crec que aquest contacte diari que tenim els alcaldes i els regidors amb els problemes que passen als carres de les nostres ciutats aportarà una visió diferent des d’una altra perspectiva”.

La nova executiva del PSC es va decidir en el congrés que els socialistes van celebrar ahir diumenge a Barcelona, un congrés que, segons Sánchez, “ha reforçat la nostra aposta com a partit per les polítiques d’esquerres, per la nostra connexió amb les classes treballadores i amb les classes socials més desfavorides, que sempre ha estat l’objectiu de la nostra acció política”. La primera secretària dels socialistes gavanencs ha destacat també que el congrés “reforça el nostre compromís en la defensa de Catalunya i del que ens correspon com a nació, però deixant clar que la via federal es la única possible, i en aquest sentit hem marcat el nostre posicionament i el nostre perfil com a partit catalanista que ha de defensar aquesta via en l’encaix territorial amb la resta d’Espanya”.