Nova marató de vacunació sense cita prèvia
Nova marató de vacunació sense cita prèvia

Gavà celebrarà aquest proper dimecres, 9 de febrer, una marató de vacunació contra la Covid-19, sense cita prèvia per a les persones més grans de 30 anys amb la pauta completa i que requereixin de la dosi de reforç i per a persones de 12 a 18 anys sense pauta completa, que requereixin de primera o segona dosi. La jornada tindrà lloc al Parc Arqueològic Mines de Gavà, de 9 a 14 hores i de 15 a 19 hores. Les persones que hi acudeixin hauran de dur la targeta sanitària individual o el document d’identificació (DNI, passaport, NIE, etc).

Es frenen els contagis

Després de setmanes complicades per l’òmicron, arriba la desescalada. Aquesta setmana que comença marca l’inici del final de les restriccions. Aquest dilluns, a les escoles i instituts ja no es faran testos als contactes de positius. A partir de dijous no caldrà mascareta a l’exterior i obrirà l’oci nocturn. Tot això avalat per una dades covid clarament a la baixa.

Aquesta setmana de relaxament arriba en plena baixada de la sisena onada. Un dels indicadors que més ha caigut és la velocitat de transmissió, que frega els nivells més baixos de tota la pandèmia i se situa al 0,65. Això vol dir que cada 100 positius n’infecten 65 més.