fibrosi quística
Imatge de la primera paradeta que van organitzar a Gavà des de l'entitat

El proper dissabte, 12 de març, i si el temps ho permet, a la plaça de Batista i Roca, trobarem una nova paradeta informativa en benefici dels afectats per fibrosi quística que muntarà la delegació gavanenca de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística, que treballa directament amb la delegació de Barcelona d’aquesta associació. L’objectiu és doble: d’una banda, es vol informar a la població vers aquesta malaltia, i de l’altre, es vendran polseres i collars amb finalitat solidària.

La presidenta d’aquesta delegació gavanenca, Nuria Nieto, ens ha explicat que tot el que es recapti “ho destinem a les tres unitats de fibrosi quística que tenim, que són les de Vall d’Hebron, Parc Taulí de Sabadell, i Sant Joan de Déu, a més dels dos centres d’investigació que hi ha. Així que tot el que recaptem ho destinem a millorar la qualitat de vida dels nostres afectats”.

Però els diners que es recapten no serveixen només als afectats per aquesta malaltia, també serveix per a “millorar la qualitat professional de tots els professionals que s’hi dediquen i també d’altres malalts afectats per altres malalties, ja que els aparells que es compren per exemple per a pneumologia serveixen no només per als afectats de fibrosi quística, sinó per a tots els pacients de pneumologia”.

La part informativa de la paradeta, d’altra banda, és importantíssima perquè “ens interessa moltíssim que ens coneguin, i per exemple nosaltres portem 19 anys amb paradeta el dia de Sant Jordi i a partir d’aquesta paradeta ens ve molta gent a parlar amb nosaltres, així que ens interessa moltíssim difondre aquesta malaltia a tots els nivells”.