Nova reunió de la Comissió per la Inclusió a Gavà
Nova reunió de la Comissió per la Inclusió a Gavà

La Comissió per la Inclusió a Gavà s’ha reunit aquesta setmana per fer balanç de la feina feta en els darrers mesos i exposar noves propostes de cara a seguir treballant per fer de Gavà una ciutat plenament inclusiva. La trobada, que ha estat seguida tant de manera presencial com virtual, va estar encapçalada per l’alcaldessa Gemma Badia qui va defensar “la necessitat de treballar per adaptar la societat perquè tothom hi estigui inclòs, la qual cosa va més enllà de l’accessibilitat. Es tracta de fer realitat la inclusió en tots els àmbits de la vida i això passa primer per deixar d estigmatitzar les persones amb discapacitat, ja sigui física o cognitiva”.

Un assumpte que va centrar la reflexió va ser l’accés al transport públic. Segons Badia “aquest dret ha d’estar garantit i, per tant, les persones amb cadires de rodes necessiten rampes i les rampes han de funcionar. En aquest sentit, es va explicar que “l’AMB, a través de la nova empresa concessionària de bus AVANZA, que cobreix trajectes entre Gavà i Barcelona i altres destins del Baix Llobregat, ha adquirit una vintena de vehicles adaptats per donar resposta a aquesta necessitat”.

Badia va lloar “tota la feina feta per la Comissió, amb propostes molt constructives” i que “malgrat i l’època tant difícil que hem patit de pandèmia, han seguit treballant i aconseguint fer més visible la importància de la inclusivitat a la ciutat”. L’alcaldessa va assegurar que l’Ajuntament no només tindrà les oïdes ben obertes per escoltar i respondre les peticions que es presentin, sinó que també farà propostes noves