Nova situació de perill d'incendi forestal
Nova situació de perill d'incendi forestal

El Govern fa novament una crida a extremar les precaucions arran d’un nou episodi d’elevat perill d’incendi forestal per aquest dimarts, 25 de juliol. La previsió és que sigui un episodi curt i que la situació millori en vistes a dimecres dia 26 de juliol.

Davant aquesta situació, el Cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 de Pla Alfa, el màxim previst, a 56 municipis de 7 comarques de Catalunya, entre elles el Baix Llobregat.

En aplicació del nivell 3 del Pla Alfa, es restringeix l’accés a cinc espais naturals de Catalunya: al Garraf, al cap de Creus, l’Albera, la serra de Montsant i Montmell-Marmellar.

Aquests controls d’accessos es duen a terme per evitar la presència humana en aquests espais amb dos objectius: d’una banda per reduir el risc que es produeixi una ignició (cal recordar que el 90% dels incendis a Catalunya són d’origen antròpic), i de l’altra, evitar que hi hagi persones en situació vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal

Aquest episodi es caracteritza principalment per la baixa humitat relativa, sense temperatura extrema i vent moderat que poden continuar fins al migdia de dimecres. Així s’espera un increment del perill molt alt, sobretot a prop del litoral, on la sequera és molt intensa. Tot i la situació de preocupació, hi ha certa precipitació prevista, principalment a l’Empordà, que podria reduir el perill.