torre d'intervenció i vigilància
Aquesta és la nova torre d’intervenció i vigilància instal·lada a la platja de Gavà

Ahir dimecres va entrar en servei a la platja de Gavà una nova torre d’intervenció i vigilància. La torre ha estat cedida per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en substitució d’una de les cadires de vigilància i s’ha instal·lat exactament al sud del carrer Sitges, entre els accessos 1 i 2 de la platja.

La finalitat d’aquesta torre és facilitar i millorar les prestacions de seguretat, salut i protecció dels socorristes en el seu lloc de treball. Les millores respecte a l’anterior cadira són principalment tres: d’una banda, hi ha més visibilitat del punt del servei de salvament i socorrisme per part dels usuaris de la platja; també hi ha més altura d’observació per part dels socorristes i per tant millor observació de la zona a vigilar; i per últim ofereix millor protecció del sol i el vent pels socorristes.

Es tracta d’una prova pilot de l’AMB que s’ha dut a terme ara a final de temporada, i no al principi, perquè l’ens supramunicipal no volia entorpir la temporada de bany amb aquesta prova amb la que volen copsar les sensacions dels socorristes en treballar amb aquesta nova torre.