barri del Centre
Noves intervencions per millorar l’espai públic i la mobilitat al barri del Centre

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat les obres de millora de l’espai públic que s’estan executant al barri del Centre: la reordenació del carrer de la Rectoria, i el carrer de Rius i Taulet on aquest febrer començarà l’enderroc de dues edificacions que possibilitarà la seva obertura.

L’alcaldessa ha assegurat que “són dos projectes, sobretot el del carrer de Rius i Taulet, que ha costat molt treballar-los i posar d’acord a tothom, i aquí vull agrair especialment la voluntat d’arribar a un acord i a un projecte que beneficiï a la ciutat per part de tots els veïns i propietaris implicats a la zona de Rius i Taulet”.

La intervenció al carrer de la Rectoria permetrà convertir-lo en un vial de plataforma única, on vianants i vehicles compartiran espai. El projecte, que suposarà una inversió d’uns 350.000 euros, abasta l’àrea compresa des del carrer de Sant Pere fins al passeig de Joan Maragall i prioritzarà el pas de vianants en un carrer situat al nucli urbà que funcionarà com a illa de vianants.

Raquel Sánchez ha destacat que “amb la priorització del pas de vianants es produirà un canvi qualitatiu i quantitatiu respecte a la qualitat de l’espai públic i d’aquest carrer de la Rectoria”.

carrer de la Rectoria
Així quedarà el carrer de la Rectoria…

De la seva banda, el carrer de Rius i Taulet actualment està tallat al pas, tant de vehicles com de vianants, a l’altura del carrer d’Artur Costa i continua, en un segon tram, fins al carrer de Sant Antoni Abat. Aquest febrer començarà l’enderroc de dues edificacions del carrer de Nostra Senyora de la Mercè, una intervenció que permetrà que el tram del carrer sense sortida de Rius i Taulet passi a tenir continuïtat, enllaçant Nostra Senyora de la Mercè amb Sant Antoni Abat en aquest sentit circulatori.

El nou carrer de Rius i Taulet serà de plataforma única, continuant amb el sistema de circulació de prioritat invertida que existeix entorn el centre històric i principals eixos comercials de la ciutat. L’actuació és fruit del conveni signat entre els propietaris de les finques afectades i l’Ajuntament de Gavà, i suposarà una inversió municipal de 200.000 euros.

Raquel Sánchez ha qualificat aquesta obra com a “molt important” ja que “ens dota al centre de la ciutat d’una via que millorarà temes de connectivitat i de mobilitat, i també sobretot ens permetrà incorporar en aquest carrer les característiques de qualitat de l’espai públic que estem buscant”.

carrer de Rius i Taulet
… i així quedarà Rius i Taulet.