EL Comitè de Coordinació COVID-19 a Gavà, que presideix l’alcaldessa Raquel Sánchez ha acordat noves mesures, d’acord amb l’estat d’emergència del Pla de Protecció Civil decretat la nit de diumenge. L’objectiu: frenar els contagis i garantir la prestació dels serveis municipals, d’acord amb les indicacions del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya.

Suspensió de les obres a la via pública

 • Suspesa l’execució de les obres de promoció privada que s’executin en equipaments i espais municipals. Avançant-se al decret, l’Ajuntament ja va paralitzar la setmana passada les obres dels parcs infantils del passeig Maragall i del Mil·lenni i de la Unió de Cooperadors. L’IMPSOL també ha paralitzat les obres de la segona promoció d’habitatge públic al barri de can Ribes.
 • S’adverteix a promotors d’obres, instal·lacions i construccions de la prohibició d’executar obres al municipi de Gavà quan no es puguin garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats estatals i autonòmiques i l’Ajuntament en matèria de prevenció i protecció contra el coronavirus.
 • Resta prohibida la utilització de l’espai públic per executar obres de promoció privada
 • Es recomana la suspensió de totes les obres privades que comportin desplaçaments per la via pública
 • Només estan permeses les obres que estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones
 • Increment del control a la via pública i establiments comercials per garantir el compliment de les mesures establertes al decret d’alarma. La Policia Municipal ha imposat fins al moment una vintena de sancions per incompliment de les indicacions de seguretat. Es manté la vigilància i es reforcen els requeriments presencials amb missatges per megafonia des dels vehicles policials.

Mercats municipals, nous horaris

 • Els mercats municipals funcionen amb normalitat i amb les mesures de seguretat i higiene per garantir la seguretat de visitants i paradistes. Sí que hi ha alteracions d’horari, acordades per l’Ajuntament i les juntes de paradistes: Des d’avui, MercaGavà avança l’horari de tancament i restarà obert de 9 a 19 hores. L’horari del Mercat del Centre passa a ser dimarts, dimecres, dijous i dissabte de 8 a 14 hores, i divendres de 8 a 14 i de 17 a 20 hores.
 • Reorganització del servei de neteja viària per mantenir la neteja habitual de l’espai públic, prioritzant zones com àrees de contenidors, entorns de centres sanitaris i subministrament d’alimentació.
 • Es mantenen els serveis de recollida de residus domiciliaris i comercials a través dels contenidors del carrer i del Porta a Porta amb la mateixa freqüència i horaris habituals. Aturats fins a nou avís els serveis de recollida de mobles, restes vegetals i residus especials, així com els serveis de deixalleria fixa, mòbil i Punt Verd de plaça Catalunya.

Benestar i Acció Social

Atès el tancament dels equipaments municipals s’han posat en marxa noves mesures per garantir l’atenció a les persones usuàries.

 • Elaboració d’una guia de propostes i recursos online per a famílies amb infants. .
 • L’Espai Jove La Casa Gran manté actius els serveis d’informació i assessoria de manera virtual: Punt d’Informació Juvenil, Punt d’Escola Afectiva, Assessoria de Mobilitat Internacional i En Trànsit
 • Les escoles municipals d’arts escèniques i de música (Espai Escènic i American Lake Music) imparteixen classes virtuals al seu alumnat.
 • El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere (SAI) continuen actius per correu electrònic i xarxes.

Equipaments esportius

Tots   els   equipaments   municipals   estan   tancats.   En   el   cas   d’instal·lacions   esportives, es permet l’accés de personal municipal per tasques de manteniment, sempre complint les condicions de seguretat.

Empreses i Comerços

Des del Centre de Serveis a l’Empresa i des del Departament de Comerç s’incrementa   la   comunicació   a   empreses   i   comerços   perquè   compleixin estrictament les indicacions establertes i atendre els seus dubtes. Des del Portal Econòmic s’ofereix informació actualitzada per a empreses i treballadors/es afectats per l’emergència sanitària.