Noves mesures per evitar la propagació del coronavirus
7000 alumnes de Gavà sense classe a partir de demà.

Aquest dijous s’han pres noves mesures per evitar la propagació del Coronavirus. Per part de la Generalitat s’ha decidit ordenar el tancament de tots els centres educatius de Catalunya a partir demà. Aquesta mesura afecta a llars d’infants, escoles, instituts, escoles superiors de música, les d’idiomes, les d’adults i els centres universitaris. La mesura també afectarà a la preinscripció escolar, que havia de començar el proper 23 de març. El Departament d’Educació treballa ara per veure com reorganitza en el calendari aquests tràmits de matriculació dels nous alumnes.

Tancaran tots els col·legis de Catalunya i les universitatsamb l’objectiu d’evitar la propagació del virus. Ho ha anunciat el president Quim Torra en la segona compareixença pública en un mateix matí. L’objectiu del govern català és que la ciutadania redueixi l’activitat per frenar el contagi del coronavirus.

A Gavà es van matricular aquest curs:  3.116 alumnes en primària i 2.225 en secundària.

Noves mesures per evitar la propagació del coronavirus
L’Institut Català de la Salut ha demanat als centres d’atenció primària que apliquin mesures per reduir l’afluència de públic.

D’altra banda l’Institut Català de la Salut ha demanat als centres d’atenció primària que apliquin mesures per reduir l’afluència de públic. A més s’ajornen visites i proves que no siguin urgents per evitar exposicions innecessàries a possibles contagis de coronavirus. Aquestes mesures són per disminuir l’afluència de persones als CAPs i evitar desplaçaments i riscos innecessaris sobretot pels pacients més fràgils.

La Generalitat també ha decidit tancar els centres cívics, casals d’avis i les ludoteques, i recomana a centres de lleure com caus i esplais que suspenguin l’activitat durant 15 dies com a mesura preventiva de contagis per coronavirus, segons ha anunciat el departament de Treball, Afers socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut. Igualment se suspenen els nous ingressos en residències per a la gent gran, discapacitats i de salut mental per disposar d’espai d’aïllament suficient de possibles afectats. En aquests centres es restringeixen al màxim les visites a les que siguin urgents o per necessitat justificada.