Noves restriccions per frenar els contagis
La policia intensificarà els controls.

El Departament de Salut ha anunciat un noves mesures anti-Covid per frenar la transmissió comunitària del virus. Les noves restriccions aprovades aquest matí en un Consell de Govern extraordinari, entraran en vigor aquest divendres.  Així hi haurà confinament perimiteral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana i no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Els confinaments no afectarien els desplaçaments per anar a la feina i a l’escola.

Aquesta mesura anirà acompanyada també de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cines i museus han de tornar a tancar. També ho hauran de fer els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

Els centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats que també hauran d’abaixar la persiana, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials.

S’aturen també totes les activitats extraescolars,  tot i que es podrien excloure les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla. Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials a primària. A secundària, es podria optar per un model híbrid. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants es mantenen.