noves rutes d'autobús
Mónica Parés, aquest matí al parc de la Torre Lluc

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular (PP) de Gavà, demanarà al govern gavanenc que “parli amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona” en relació amb el nou traçat d’algunes línies d’autobusos que connecten Gavà amb Barcelona. Parés recorda que “aquests canvis han provocat queixes dels veïns, ja que s’han canviat també parades, ara els autobusos s’aturen en uns llocs i no en altres on abans sí, i s’ha creat una mica de confusió i de caos en aquests primers dies”. Per tant, els populars demanaran al govern municipal que parli amb “els responsables competents de les línies dels autobusos i que escoltin les propostes que fan els usuaris per poder millorar aquestes noves rutes d’autobús”.

Aquest serà un dels quatre precs que els populars formularan en el Ple Municipal que tondrà lloc dijous 21 de desembre, el darrer d’aquest any 2023. I encara en faran altre relacionat amb el transport públic, en aquest cas amb els trens, ja que “molts veïns que viuen a prop de l’estació de RENFE es queixen del soroll que fan les escales mecàniques a les nits, i també molts usuaris s’han queixat que l’ascensor hi ha molts dies que no funciona”. Per tant, Parés demanarà també al govern municipal que “exigeixi a Adif que faci les revisions pertinents de tots els serveis, fins i tot diàries, per tal que els veïns de Gavà puguin utilitzar el servei públic de transport ferroviari amb la millor qualitat possible”.

Sense abandonar del tot les qüestions de mobilitat, el tercer prec dels populars tindrà a veure amb la zona blava d’estacionament temporal de la nostra ciutat. Parés recorda que “el mes passat ja es va aprovar l’establiment d’un nou sistema tarifari a la zona de Gavà Mar de cara al pròxim estiu, i nosaltres demanarem, com ja hem fet en altres ocasions, que desaparegui la zona blava en el nucli urbà de la ciutat tots els dissabtes, ja que, d’aquesta manera, es fomentaria el consum a Gavà justament en el dia de major afluència als comerços”.

El darrer dels quatre precs dels populars estarà relacionat amb la neteja de la zona de Riera de Sant Llorenç: “Els veïns ens han reclamat, i nosaltres ja ho vam demanar fa uns mesos, que s’ampliï la neteja de la zona de la riera de Sant Llorenç tant per brutícia generada per les persones com per també la que generen els arbres que embruten molt el carrer. Així doncs, reclamarem al govern municipal aquesta actuació de neteja extraordinària”.