Novetats en la gestió de casos de COVID als centres educatius
Novetats en la gestió de casos de COVID als centres educatius

A partir del document de Adaptación de las Medidas de Prevención frente a COVID-19 en centros educativos y de la Guía de Actuación ante la Aparición de Casos de COVID-19 en centros educativos acordats en la Comisión de Salud Pública s’incorporen les següents novetats en la gestió de casos als centres educatius de Catalunya:

  • S’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària. Únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats.
  • A l’educació secundària es mantenen els protocols tal i com estan establerts. L’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l’alumnat no immunitzat sí que haurà de quarantenar-se durant set dies.
  • Quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable (GCE), s’oferirà i es recomanarà la possibilitat de realitzar d’un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària. Aquesta mesura no està entre les recomanacions del document, però per l’autoritat sanitària catalana es considera important de mantenir per afavorir el control de la pandèmia.
  • Els testos es faran el mateix dia que s’hagi comunicat el positiu o l’endemà.
  • Pel que fa a les mascaretes, continuen sent obligatòries a classe, ja sigui a escoles, a partir dels sis anys, o a instituts i universitats.
  • En el cas de les escoles, els nens i nenes només se la poden treure a l’hora del pati, sempre que estiguin només amb el grup bombolla de la classe.