Obertes les inscripcions per participar en la Festa de la Música
Obertes les inscripcions per participar en la Festa de la Música

Obertes les inscripcions per participar en la 29ª Festa de la Música de Gavà. La celebració, organitzada per Amics de la Música de Gavà amb el suport de l’Ajuntament, es farà el proper dia 22 de juny al Parc de la Torre Lluc i consistirà en una marató d’actuacions que es faran de 10 a14 hores, de 17 a 20 hores i de 21 a 23.30 hores.

El Dia Europeu de la Música se celebra el 21 de juny. Té com a objectiu principal que els professionals de la música surtin als carrers a compartir la seva música amb el públic i d’aquesta manera donar-los l’oportunitat de gaudir del seu art d’una manera gratuïta, sense importar l’estil, les jerarquies ni els orígens.

Us podeu inscriure aquí

Origen del Dia Europeu de la Música

El precursor d’aquesta idea va ser el músic nord-americà Joel Cohen l’any 1976, qui va proposar que els grups musicals toquessin durant els dos solsticis que se celebren cada any, el primer, el 21 de juny i l’altre, el 21 de desembre, la qual cosa es va convertir en un fet a partir d’aquest mateix any, a Tolosa, França.

Passats uns anys, la música va adquirir un matís més predominant gràcies Maurice Fleuret, destacat director musical a principis dels anys vuitanta i qui va treballar de manera més fefaent per a donar-li un rol rellevant als quals es dediquen a l’art de compondre, però deixant de costat el tipus de gènere, jerarquies i els orígens, per a aconseguir una veritable revolució musical, on tots tinguessin cabuda.