Oberts els concursos del GavàMón 2017
Oberts els concursos del GavàMón 2017

L’Ajuntament de Gavà ja ha obert els tres concursos relacionats amb la Mostra de Drets Humans GavàMón. Aquest esdeveniment es celebrarà al llarg del mes d’octubre després de l’èxit assolit l’any passat amb un nou format, hereu de l’antic Festival Internacional de Cinema de Drets Humans però que supera aquest marc per esdevenir una iniciativa més variada i global tant en els seus objectius com en els seus continguts.

Els concursos que s’han posat en marxa són el de fotografia vinculada amb els drets humans, que s’organitza juntament amb l’Agrupació Fotogràfica de Gavà; el d’imatge, on es pretén que “la imatge oficial del GavàMón s’aconsegueixi a través d’un concurs”, segons explica Éric Plaza, regidor de Cultura de la Pau de l’Ajuntament de Gavà; i per últim el d’arts i drets humans, que “tradicionalment era el concurs de cinema i que s’ha transformat en aquest concurs d’arts per aconseguir més participació, més públic i més assistència”. Aquest darrer concurs tindrà enguany com a tema central la poesia.

Els tres concursos tenen previstos una sèrie de premis econòmics pels guanyadors. En el cas dels concursos d’arts i drets humans i de fotografia vinculada als drets humans s’han establert tres premis: un primer, dotat amb 450 euros; un segon, amb 350 euros; i un tercer, amb 250 euros. El concurs d’imatge té un sol premi dotat amb 300 euros.

Tot aquell que vulgui participar a qualsevol d’aquests concursos ha de tenir present que la data límit per presentar les seves propostes és el 12 de setembre excepte en el concurs d’imatge, que és el 31 d’agost. En aquest darrer cas es donarà a conèixer el nom del guanyador abans d’octubre per raons òbvies, ja que la imatge s’ha d’utilitzar per promocionar el GavàMón. En el cas dels concursos d’Arts i Fotografia, però, els guanyadors es sabran en el decurs de l’esdeveniment al llarg del mes d’octubre.