obertura referèndum Gavà

Centenars de ciutadans i ciutadanes han respost a la crida feta per les entitats sobiranistes i s’han atansat a les portes dels seus locals de votació en aquest referèndum ja des de les 6 del matí amb l’objectiu de fer pressió en cas de patir intents de desallotjament per part de les forces d’ordre públic. A Gavà, hores d’ara, aquesta situació no s’ha produït i únicament hi han acudir els Mossos d’Esquadra que, davant l’allau de gent han optat per aixecar acta i marxar.

A la ciutat, finalment, són 5 els centres on es pot votar: L’institut El Calamot, Els dos ambulatoris, la llar d’infants Rosaura Terrades i la residència de la gent gran La Concòrdia. De tots ells, l’únic ocupat des de dins amb gent passant la nit des de divendres a la tarda ha estat justament l’institut on s’ha pogut començar a votar des de les 09.20 hores. El president de l’ANC a Gavà Carles Gelonch es mostrava satisfet de com “funcionava l’engranatge” però assegurava que “cal estar molt amatents” i sobretot ha fet una crida a tothom perquè “quan vingui a votar no marxi, necessitem que es quedi per defensar les urnes, si convé. No sabem que pot passar” i afegeix que “les hores del migdia poden ser les més delicades perquè pot baixar el volum de persones”.

Tot i que en principi els 5 espais ho tenien tot a punt per aplicar el sistema dels censos universals el servei d’internet s’ha tallat, de manera que ara s’està treballant amb un cens amb paper on només hi consten els DNI’s. Una de les primeres votants, Gloria Maria Badies, veïna de Gavà Mar, ha dipositat la papereta al CAP-Gavà 2 i expressava amb gran emoció que “aquesta és la seva més gran il·lusió a la vida” i que ha votat “pels molts que han patit la repressió, entre ells el meu pare”. Hores d’ara hi ha llargues cues de gent per poder votar.