Objectiu: Promoure dietes sostenibles i saludables per a tothom
L'objectiu és promoure dietes sostenibles i saludables per a tothom

L’Ajuntament desenvoluparà l’Estratègia de l’Alimentació Sostenible i Saludable de Gavà”, un full de ruta transversal que no només té en compte i concentra les accions que s’estan realitzant en el marc de l’alimentació des dels diferents àmbits de l’Ajuntament, sinó que marca unes fites; una direcció única i conjunta.

L’adhesió a la CARM, Carta Alimentària de la Regió Metropolitana, per part del Ajuntament, pretén sumar esforços en la fita d’alinear les polítiques locals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

L’alimentació es pot associar gairebé amb tots els àmbits de gestió (benestar, educació, sostenibilitat, economia, etc. Concretament s’han definit  3 objectius generals sobre els quals es fonamentarà l’estratègia de Gavà.

  1. Combatre l’emergència climàtica:  afavorint un sistema agroalimentari per combatre l’emergència climàtica. Aquest punt s’inclou la minimització del malbaratament alimentari i la generació de residus relacionats amb altres fases de la cadena de producció d’aliments.
  2. Promoure dietes sostenibles i saludables per a tothom : fomentant hàbits alimentaris sostenibles i saludables donant valor a la cultura alimentària local, incidint alhora en l’accessibilitat i el dret a l’alimentació.
  3. Impuls de l’economia local i de proximitat: establint  aliances, col·laboracions i negoci entre els actors socioeconòmics del territori vinculats a la cadena alimentària: productors, distribuïdors, empreses, restauradors i comerç / mercats. Així com també incloure una projecció internacional.

Aquesta estratègia, que es coordinarà des de l’oficina ODS Innova (Àmbit Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de Ciutat) servirà com a carta de presentació davant la CARM i alhora facilitarà la participació del municipi en Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Durant aquest any la ciutat de Barcelona serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Milà i esdevindrà per tant un escenari d’oportunitats per aquells municipis que vulguin desenvolupar i donar veu a les seves polítiques alimentàries.