Espai Il·lusió
Obre a Gavà Espai Il·lusió, el primer centre de teràpia infantil

És un servei molt específic que fins ara no estava disponible a Gavà. Però això ha canviat des del passat 2 de desembre, quan va obrir  Espai Il·lusió, un nou centre de teràpia ocupacional infantil. En el centre hi ofereix els seus serveis una terapeuta que treballa la integració sensorial i el massatge infantil per a infants de 0 a 16 anys.

Rosa Martos, directora del centre de teràpia infantil Espai Il·lusió, ens explica que els serveis van orientats a “infants que presenten dificultats en el seu desenvolupament, ja sigui de tipus motriu, congènit, TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), hidrocefàlia, paràlisi cerebral, o en realitat qualsevol tipus de dificultat ja que la teràpia ocupacional serveix per ajudar a infants que en la vida diària no es poden valer per si mateixos i que normalment tenen problemes amb el processament sensorial”.

Les sessions en aquest centre són totalment individuals, es tracta de 45 minuts per sessió en els que només hi ha un infant i la terapeuta, tot i que en un futur “contemplem sessions grupals per treballar temes comuns amb infants que tinguin afectacions més petites o que puguin treballar en grup”.

Espai Il·lusió
Sala de jocs d’Espai Il·lusió

Les sessions tenen lloc en una sala on hi ha diversos jocs com ara gronxadors o un llit elàstic. Segons Martos, “tota la teràpia ocupacional es treballa des del joc, s’ensenya al nen des del joc perquè aprèn molt millor si tot es fa a partir del joc”. Per exemple, els gronxadors “són d’elastà per tal que ells sentin més el seu cos, l’elastà els dóna sensació d’inestabilitat en fer balanceig i es treballa molt bé”.

La idea de crear aquest nou espai sorgeix arran del fill de Rosa, que te diagnosticada hidrocefàlia des dels 4 mesos. Va ser amb aquest problema que es va donar compte de que no hi havia ni a Gavà ni en les rodalies cap centre d’aquestes característiques, “m’havia d’anar per fer teràpia a llocs com Martorell, o Sant Boi o Barcelona”. Ara compagina la seva feina als matins amb aquest nou centre, on hi treballa a les tardes.

Actualment en el centre hi van 7 nens que treballen específicament els seus problemes amb Patricia Trabado, terapeuta diplomada a l’Escola Universitària de Teràpia Ocupacional de Terrassa.

PUBLICITAT