Obres de millora a la carretera entre Gavà i Begues

Aquest dilluns han donat inici les obres de millora de la carretera BV-2041 que uneix Gavà amb Begues. L’actuació va a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat   de   la   Generalitat   de   Catalunya   i   està   orientada   principalment   a   incrementar la seguretat i la comoditat per a les nombroses persones que fan servir diàriament aquest vial.

Els treballs consistiran en reforçar el ferm per a millorar l’adherència i el drenatge de l’aigua en cas de pluja, es condicionaran tots els accessos, es construiran cunetes que s’adaptaran a la nova rasant de la carretera desprès del reforç i així millorar la seguretat viària. En aquesta mateixa línia, s’eliminaran els desnivells existents provocats pels nombrosos reforços.

D’altra banda, es pintarà un zebrat separador de sentits a l’eix central des de Gavà fins a Begues tal i com està actualment en el tram inicial. Així mateix, a la zona de la “travessera de Bruguers”, on la velocitat està limitada a 50 km/h, s’inclouran unes fites per a millorar la seguretat viaria d’aquest tram.

Les obres també contemplen habilitar i condicionar un parell de zones per a poder realitzar un canvi de sentit a la via en condicions de seguretat. Els treballs, s’aprofitaran per fer un reordenació de l’accés a Ca n’Espinós i per renovar la senyalització tant vertical com horitzontal.

Les actuacions de millora de la seguretat viària de la carretera que uneix Gavà i Begues estan encaminades a afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció d’un vial que té un traçat sinuós i registre de l’ordre dels 9.000 vehicles diaris, amb una elevada presència de ciclistes.

Amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents s’han dut a terme diferents actuacions de millora com ara la instal·lació de dos semàfors que controlen la velocitat a l’alçada del barri de Mas Bruguers que controla l’excés de velocitat dels vehicles. La sortida de la urbanització resultava molt perillosa abans de la posada en funcionament d’aquests semàfors.

Afectacions de mobilitat

Aquest dilluns s’està procedint a les tasques de senyalització de l’obra que s’ha planificat per fases i comportarà afectacions al trànsit a partir de dimarts 3 de juliol. Les primeres setmanes, els treballs comportaran l’ocupació d’un dels dos carrils de la circulació i el pas alternatiu de vehicles pel carril que quedi lliure, en funció de les necessitats de l’obra.

Els treballs es portaran a terme de 9.00 a 18.00 hores de dilluns a dijous i de 9.00 a 14.00 el divendres. És previst que les tasques de millora del ferm i de senyalització horitzontal s’executin en horari nocturn, de diumenge a la nit a divendres al matí, de 22.00 a 6.00 hores. La resta dels treballs es realitzaran en horari diürn.