L’Ajuntament de Gavà executa una nova fase de millores a les instal·lacions esportives municipals que es concreta en dues intervencions a la Zona Esportiva Diagonal: l’adequació del pavelló Jacme March i la creació d’una nova sala d’activitats dirigides a la Nova Piscina Municipal.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, ha comprovat avui l’evolució d’unes obres que, segons ha explicat, “no són actuacions aïllades sinó que formen part del pla de millora de les instal·lacions i equipaments esportius de la ciutat que aquest mandat suposarà una inversió global d’uns 810.000 euros i que també comportarà intervencions en les zones esportives de can Torelló i can Tintorer”. Sánchez ha destacat que “aquest tipus d’intervencions donen resposta a les demandes de les persones usuàries i dels clubs i entitats esportives i s’emmarquen en l’aposta decidida de l’Ajuntament per la promoció de la salut a través de la pràctica esportiva amb unes instal·lacions adients que incorporin noves activitats esportives”.

Al pavelló Jacme March ja s’ha procedit al repintat de les línies de paviment i s’ha fet una primera fase de la reparació de les filtracions d’aigua de pluja a la pista i a la zona de passadís dels vestidors. La intervenció també comportarà la instal·lació d’una nova xarxa d’aigua freda i calenta als vestidors, d’un nou enllumenat de la pista amb projectors tipus led i d’un equip de megafonia que donarà servei tant a la pista com a la zona de grades. Les obres, que tindran un cost de prop de 59.000 euros i estaran acabades a finals d’abril, no afectaran el funcionament habitual de l’equipament, ja que s’executen en horari de matí per no pertorbar el calendari d’entrenaments i partits dels clubs i entitats esportives usuàries.

També sense cap afectació per a les persones usuàries s’estan executant els treballs de construcció de la nova sala d’activitats dirigides a la Nova Piscina Municipal. La nova sala, que tindrà una superfície de 90 metres quadrats, estarà separada de la recepció per una mampara de vidre i fusta, tindrà revestiments de parquet i comptarà amb aire condicionat i un equip de so. Es preveu que els treballs, que tenen un pressupost d’uns 48.300 euros,estiguin enllestits a finals de febrer. La nova sala permetrà tenir un espai destinat a l’spinning molt més ampli i poder incorporar el servei “virtual bike”, és a dir, classes assistides per un monitor virtual. Segons l’alcaldessa, “l’entrada en funcionament de la nova sala permetrà ampliar, de manera considerable, la graella d’activitats dirigides i les franges horàries”. Fins a l’estiu, l’oferta s’ampliarà amb 11 hores més: 7 d’spinning; 2 de GAC i 1 de postural i estiraments. Després de les vacances, es preveu que el nombre d’activitats dirigides s’incrementi en 17 hores més respecte a les que s’imparteixen a l’actualitat.

Les intervencions a la Nova Piscina i al pavelló Jacme March s’inscriuen en una nova fase del Pla de millora de les instal·lacions esportives, que es va posar en marxa el 2016 is’allargarà fins al primer semestre d’enguany amb una dotació de 455.000 euros.

A la mateixa Zona Esportiva Diagonal la inversió global superarà els 167.000 euros. A banda de les obres ja esmentades, el passat mes de maig es va pintar el tartan i es van col·locar llosetes a l’Estadi Municipal la Bòbila, on aquest 2017 es procedirà a la millora de les màquines del gimnàs i a la instal·lació d’aire condicionat. També s’instal·laran línies de vida en diversos punts de la zona esportiva.

A la Zona Esportiva can Tintorer s’hi destinen 239.000 euros. Fins ara s’han millorat els sistemes tècnics de la piscina i les cistelles de la Sala de Barri. Resta pendent la millora dels vestidors de la piscina, que s’executarà aquest estiu, i la instal·lació de línies de vida en diverses zones.

La instal·lació de zones de vida també serà l’actuació que resta per concloure d’aquesta fase de millores a la Zona Esportiva can Torelló, on en els darrers mesos s’ha procedit a l’arranjament del pàrquing, el canvi de les portes dels vestidors i la reparació de la tanca perimetral. S’hi inverteixen uns 48.600 euros.

En el decurs de la visita, l’alcaldessa Raquel Sánchez també s’ha referit a l’ampliació dels descomptes en les quotes dels abonaments per a aquelles persones que tenen un 33% o més de discapacitat certificada.Una bonificació que fins ara només s’aplicava als ciutadans/es amb una discapacitat del 65% i de la qual se n’estan beneficiant 22 persones. L’Alcaldessa ha explicat que “conscients dels grans beneficis que les activitats físiques, sobretot en el medi aquàtic, aporten a les persones amb discapacitat, i amb l’objectiu que ningú deixi de fer esport, de fer salut, per raons econòmiques, l’Ajuntament ha implementat enguany aquestes bonificacions, de les quals se’n podrien beneficiar fins a 1.512 persones”.

Les persones beneficiàries passaran d’abonar 21,7 euros mensuals a pagar-ne 16,28€ per un abonament individual d’adult per a les piscines municipals. En cas dels abonaments trimestrals de gent gran, la tarifa passarà a ser de 25,65 euros en comptes dels 34,2 € que s’abonaven fins ara.

Totes les persones usuàries que ja estiguin abonades i compleixin les condicions disposaran fins al 31 de març per demanar retroactivament la bonificació de la quantitat corresponent al primer trimestre. Per resoldre qualsevol dubte i presentar la documentació acreditativa poden adreçar-se a les recepcions de la Nova Piscina i de la piscina de can Tintorer.