Els treballs es faran en el tram entre l'avinguda de Joan Carles I i la Riera de les Parets
Els treballs es faran en el tram entre l'avinguda de Joan Carles I i la Riera de les Parets

L’Ajuntament de Gavà informa que el 26 d’octubre està previst que “comencin les obres del projecte de transformació de la carretera de Santa Creu de Calafell en el tram comprès entre l’avinguda de Joan Carles I la Riera de Les Parets”. Els treballs en aquest tram s’allargaran fins el primer trimestre de 2021.

El projecte global ja s’ha engegat als cinc municipis que travessa la C-245 i transformarà totalment aquest vial des de Castelldefels i fins a Cornellà passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi. El nou vial aposta per la pacificació del trànsit al llarg dels 13 kilòmetres de recorregut i prioritza el transport públic, la bicicleta i els vianants, un fet que comportarà una reducció de la contaminació atmosfèrica i, per tant, una millora notable de la qualitat de l’aire.

A Gavà s’actua al llarg de 3 quilòmetres entre Ponent i l’Espai Roca i el projecte s’executarà per trams. Les obres es van iniciar a principis d’octubre en el tram Gavà Ponent, el més proper a Castelldefels.

Els treballs

El proper dilluns començarà l’actuació en el tram urbà. En concret entre l’avinguda de Joan Carles I i la Riera de Les Parets. En aquest tram l’actuació consisteix en:

  • Secció de quatre carrils, dos per a l’autobús.
  • Nou carril bici i vorera per als vianants.
  • Parc de l’Arborètum més visible i integrat
  • Nou enllumenat LED.
  • Nou arbrat.
  • Nou asfaltat.

Durant el període d’execució de les obres els vianants podran transitar per la vorera que es desdobla per la banda muntanya i per l’interior del parc de l’Arborètum per la banda mar. En principi no hi haurà talls ni aturades de trànsit de manera generalitzada. Durant els treballs estarà ocupada temporalment una part de l’aparcament existent en el vial lateral de la zona de Les Panes.

D’altra banda s’anul·len les parades d’autobús fins que acabin els treballs. Hi haurà parades alternatives a l’altura del carrer d’Olocau (direcció Castelldefels) i del Núm. 129 (direcció Viladecans).

També està previst retirar els cotxes estacionats indegudament en l’entorn del parc de l’Arborètum i no hi haurà afectacions en les àrees de contenidors ni en el servei de recollida de residus.

Finalment es retiraran 4 tipuanes de la zona central del passeig enfront de Les Panes i es plantaran nous exemplars.

El tram urbà, que començarà a executar-se dilluns 26 d’octubre comprèn 1,2 quilòmetres entre el parc del Calamot i l’Espai Roca, en el límit amb Viladecans. És previst que els treballs en aquesta zona finalitzin el gener de 2022. Per evitar les més mínimes molèsties a la ciutadania i en funció de les amplades disponibles del carrer, les obres en aquests 1,2 quilòmetres es farà  en cinc subtrams: Parc del Calamot – Riera de les Parets; Riera de les Parets Fortià Casanovas; Fortià Casanovas – Rambla, i Rambla – Riera de Sant Llorenç.