Vídeo: Marc Farré

Xerrada a can Tries sobre els nous plans de formació i ocupació

Es tracta del plans “Joves per l’ocupació” i “Treballar als barris” impulsats per la Generalitat i l’Ajuntament de Gavà

Desenes de persones han acudit, aquest dimecres, al casal de can Tries per interessar-se per l’oferta formativa i laboral que la Generalitat en col·laboració amb l’Ajuntament tiren endavant a la nostra ciutat. Durant la sessió, Cristina Rodríguez, coordinadora de la implementació del pla d’intervenció integral Serra de les Ferreres del Pla de Barris del govern autonòmic ha precisat que “des de fa mesos s’està fent molta feina tan a can Tries com a ca n’Espinós” i ha explicat que en matèria ocupacional, l’oferta d’enguany es tradueix en “11 llocs de treball, dels quals 1 és la continuïtat de la tècnica que coordina el projecte, i els altres 10 estan destinats, prioritàriament, a les persones del barri.D’aquests, 2 són de caire tècnic i la resta són de caire ocupacional i professional.”

 

L’altra projecte d’inserció laboral s’anomena “Joves per l’ocupació” i es materialitza a través el Centre de Suport a l’Empresa. La seva responsable, Mari Carmen Martínez, explica que “és un pla de formació i ocupació per a 20 persones d’entre 16 i 24 anys que estiguin a l’atur i que no tinguin aprovada l’ESO. Es tracta d’un període de formació per ser instal·lador de fibra òptica”. Per a més informació, Martínez ens avança que “el dia 29 de gener se celebrarà una xerrada al Centre de Suport a l’Empresa i després, entre els interessats, es farà la selecció a través d’entrevistes individuals”. Els escollits faran la formació entre el març i el juliol i després tindran l’oportunitat de treballar en les empreses que se sumin al projecte i que obtindran bonificacions durant 6 mesos per part del Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

El regidor de barri de can Tries, Miquel Ángel Díaz, ha afirmat que “des de l’equip de governi i per voluntat expressa de l’Alcalde, es considera fonamental abocar tots els esforços possibles en incrementar l’oferta ocupacional en un moment tan difícil com l’actual”.

 

Aquesta mateixa sessió informativa es repetirà també aquest dijous al barri de ca n’Espinós.