ofici solemne
Ofici solemne de Festa Major a l’església de Sant Pere

Un dels primers actes que cada any tenen lloc dins del programa de Festa Major és el ja tradicional ofici solemne que es celebra a l’església de Sant Pere. El temple estava ple fins a la porta d’entrada de ciutadans que no s’hi han volgut perdre aquest esdeveniment que ha començat a les 11 del matí i s’ha allargat fins després del migdia.

En el decurs de la cerimònia hi han actuat la Coral Sellarès, que han interpretat diversos temes de músics i autors reconeguts de la història de la música, i també l’Esbart Brugués, que han interpretat la Moixiganga d’Algemesí, un ball que representa escenes de la passió de Jesucrist.

Gran part del consistori municipal ha assistit a aquest ofici solemne, una representació que encapçalava l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. Ha estat l’alcaldessa precisament qui, al final de la missa, ha lliurat al mossèn de les parròquies de Sant Pere i Santa Teresa, Xavier Ribas, una bandera de la ciutat de Gavà.

Aquest gest té a veure amb el viatge a terra santa que les dues parròquies organitzen cada estiu i que enguany es farà del 16 al 23 d’agost. En total hi van 48 feligresos que passaran per Galilea primer i per Jerusalem després. El trajecte reprodueix el camí per on va passar i viure Jesucrist, és una peregrinació que inclou misses a llocs com Betlem.

Ribas ens ha explicat que “cada any l’Ajuntament ens deixava una bandera, però aquesta ens la han donada perquè a mi m’agrada portar la meva ciutat allà on anem, i aquesta bandera doncs anirà onejant per tota la peregrinació que farem per terra santa”.