Ofrena floral sobiranista

Diverses entitats locals han volgut sumar-se, aquest 10 de setembre, a la celebració de la Diada Alternativa a Gavà tot defensant “el dret a decidir del poble de Catalunya” i “a favor del sí al referèndum”. En l’acte, on com es tradició es van fer diferents ofrenes florals davant el monument dels màrtirs del 1714 a la plaça de Josep Tarradellas també es van llegir diversos manifestos. En el cas de l’Assemblea Nacional Catalana, la seva representant Encarna Esteve expressava, en primer lloc, “el suport a les persones perseguides judicialment pel procés” i afirmava que “la por no ens aturarà per assegurar un referèndum que suposarà una bufetada democràtica que farà trontollar un estat corrupte i injust. L’1 d’octubre començarà el procés de construcció de la república catalana”.

Des d’Òmnium Cultural, la representant de la delació local, Montserrat Arnau, recordava que “per arribar on som, moltes generacions de catalans han patit repressió i han pagat amb la seva vida” i que “històricament el poble de Catalunya s’ha caracteritzat pel seu tarannà pacífic i democràtic, just el contrari del que fa l’estat espanyol”. Òmnium diu que “ara no és temps d’ambigüitat, i contra la seva guerra bruta la resposta és més poder del poble. Cal votar massivament per construir un país més just i viable, la qual cosa és possible perquè tenim una bona conjuntura, amb una economia que creix”.

Unió de Pagesos assegura que se senten “afortunats d’estar en aquest punt de la història que ha costat molt d’assolir i que ara cal aprofitar” i “com a persones de camp som conscients que les feines s’han de fer quan toca, per això cal anar en compte per no tirar la llavor pel pedregar”. Des del sindicat agrari critiquen que “la llei titlli d’il·legals els nostre sentiments” i asseguren que “tenim l’obligació de lluitar per una vida millor i per un futur pròsper en un país nou, sense patir perquè som competitius i sobirans alimentaris”.

Des de la Mata de Jonc manifestaven que “no caurem en les provocacions i no tenim por de les amenaces i difamacions dels qui no volen les urnes. La millor resposta és la votació massiva pel sí en una diada festiva d’amics i famílies”.

L’acte va culminar amb una encesa d’espelmes a terra amb la paraula “sí” i la col·locació dels participants en 4 fileres dibuixant el signe de + mentre onejaven les llums dels seus mòbils.