Oktoberfest
Oktoberfest: torna a Gavà després de la pandèmia

Oktoberfest: festa de la cervesa. Aquesta tradició alemanya torna a fer-se a Gavà de la mà de l’Agrupació de Restauradors de Gavà (ARG). Feia dos anys que no es podia portar a terme: el 2019 per culpa de la pluja, i el 2020 a causa de les restriccions per la pandèmia.

Josep Maria Lluch, president de l’ARG, adverteix però que “encara hem de fer un Oktoberfest controlat, perquè encara estem sota els efectes de la pandèmia, i per tant hi haurà mesures com ara que tothom estarà assegut amb distància de seguretat, i també tindrem un aforament màxim d’entre 300 i 500 persones, depenent de com puguem finalment fer la distribució de taules”.

Tot i això, Lluch es mostra molt content ja que “al menys sí que podrem fer aquesta tradicional festa de la cervesa per donar la benvinguda a la tardor i trobarem, òbviament, cervesa, també salsitxes, i bona música”.

La novetat enguany és un concurs d’aixecar gerres de cervesa el mateix temps possible. El nom d’aquesta tradició germànica és Masskrugstemmen, i consisteix en mantenir aixecada una gerra de cervesa de vidre d’un litre amb el braç completament estirat i paral·lel al terra. El pes combinat de gerra i cervesa és de tres quilos aproximadament. Entre les normes del concurs hi ha la prohibició de recolzar el braç o de flexionar-lo, i tampoc es poc derramar ni una gota de líquid.

Aquest concurs es fa tant a l’Oktoberfest que es fa a Munich com fins i tot als Estats Units, i de fet “allà hi ha un campió que va a participar a la final amb el campió d’Alemanya, i la nostra intenció era que el nostre campió anés també allà, però malauradament l’Oktoberfest alemany aquest any no es farà a causa de la pandèmia, ja que allà és un fenomen molt més massiu que aquí”.

La marca de cervesa amb la qual es farà enguany l’Oktoberfest és Estrella Damm: “Altres anys ho hem fet amb altres marques, aquest col·labora amb nosaltres Estrella Damm, així que tindrem diverses marques del grup, serà variat, hi haurà de més torrades, de menys torrades, de més intensitat i de menys”.

L’Oktoberfest es durà a terme al parc de la Torre Lluc el divendres 1 d’octubre i el dissabte dia 2: divendres des de les 18:00 hores i fins les 00:30 hores, i dissabte des de les 12:00 hores i fins les 00:30 hores.

Escolta l’entrevista sencera a Ràdio Gavà