Okuda pinta un mural a Gavà
Okuda pinta un mural a Gavà.

L’artista internacional Okuda és l’autor del mur artístic que s’està pintant aquests dies al Camp de Futbol de Can Tintorer de Gavà. L’obra s’està realitzant a la paret del camp de futbol de Can Tintorer a tocar amb la piscina municipal. Okuda està pintant un grafit relacionat amb el món de l’esport que estarà enllestit divendres. Amb aquesta iniciativa es vol millorar el mur que havia quedat degradat i que es troba en un lloc emblemàtic del municipi.

La realització d’aquest mural suposa per Okuda un retorn als seus orígens quan va començar a pintar en format horitzontal. Això ha suposat fer una composició diferent. Segons ha explicat el mateix artista “he intentat ficar dins el món de l’esport els meus personatges com són les venus i els meus animals. El disseny contempla un paisatge molt personal, on apareixen arbres en 3D i futuristes barrejats amb unes pilotes que són boles del món”. Mitjançant una metàfora Okuda ha dissenyat un mural amb seqüències i imatges de gent corrent, jugant a futbol però de forma descontextualitzada. En concret es tracta de venus del renaixement que estan jugant a futbol però on els balons són boles del món. A més, tot i que la instal·lació és utilitzada principalment per nois “la composició té un vessant feminista de l’esport” ha matisat Okuda.

Precisament aquest aspecte ha estat ressaltada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez que ha manifestat que “es tracta d’una obra que simbolitza un al·legat i una reivindicació feminista tot fent al·lusió a què les dones mouen el món”. Sánchez també ha destacat que “fer servir aquest simbolisme en un espai on es practica esport però que alhora és un espai de convivència ens ajuda a transmetre missatges i valors”.

El fet que sigui Okuda, un artista internacional l’autor d’aquest mur, posar en valor l’espai i l’art urbà. El mural que es podrà veure al camp de futbol de Can Tintorer es força representativa de la seva obra. En concret predominen les estructures geomètriques i estampats multicolors. Així mateix, s’associa amb cossos de colors grisos, amb figures sense cap o símbols animals.