junta

Aquest 20 de novembre es va presentat al Museu de Gavà la nova junta gestora d’Òmnium Baix Llobregat Eramprunyà, de la qual formen part els municipis de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues. Un territori amb 192.000 habitants que converteix a aquesta agrupació en una de les més importants de l’entitat a escala nacional. Fa algun temps que, a través de diverses crides a socis i reunions a cada població, es van configurar uns grups de treball que han estat fent diverses tasques. Lourdes Casadevall, coordinadora de la gestora d’Òmnium Baix Llobregat Eramprunyà juntament amb Neus Montes, va explicar que “avui parlem dels projectes nacionals que portem al territori, com per exemple el Sambori a les escoles, projectes de llengua, de cohesió social, culturals, diades de Sant Jordi, la flama del Canigó… totes aquestes activitats a nivell nacional que també estan al nostre territori. I, sobretot, volem animar a la incorporació de nous socis i sòcies”.

L’acte va comptar amb la presència del president d’Òmnium Xavier Antich, que va afirmar que, per a l’entitat, és importantíssim ser present en aquesta zona del delta del Llobregat, amb un volum de població tant gran. “Òmnium vol incidir a tot el país amb la voluntat de ser útil. Sabem que aquí hi ha un problema que és genèric de tot el país, que és el descens de l’ús social del català, i també una societat molt desigual”, va continuar. “Si, a sobre, contem que políticament el país viu un moment d’oportunitat important, amb l’amnistia i l’obertura d’un nou cicle, disposar d’eines tan potents com una gestora que estigui treballant aquí a peu de ciutat és absolutament essencial”.

El pròxim pas és esdevenir seu territorial, passant abans per unes eleccions. Al final de l’acte, Antich va lliurar una insígnia a Josep Larruy, per portar 50 anys sent soci d’Òmnium.

junta

Una de les entitats amb més suport de Catalunya

Òmnium treballa des del 1961, per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura i té com a objectiu construir, a través d’aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica. L’entitat compta actualment amb 190.000 socis i sòcies, 14.840 voluntaris i 52 seus i volen mobilitzar al mig milió de persones que, segons diuen, s’interessen i participen en les seves activitats