Open Arms fa campanya a la platja de Gavà
Open Arms fa campanya a la platja de Gavà

La platja de Gavà ha estat una de les escollides per Open Arms per impulsar, durant l’estiu, la campanya “No miris cap a una altra banda”. Es tracta d’una acció de sensibilització per consciènciar la gent del drama que pateixen milers de persones que es llancen al Mediterrani fugint de l’horror dels seus països d’origen amb l’esperança d’arribar a Europa, una perillosa travessia on molts moren ofegats.

La campanya, signada pel col·lectiu creatiu PutosModernos, consisteix en l’enganxada, en platges, de diverses parelles de cartells: un cartell que conté una xifra tràgica amb un segon cartell que, recorrent a la ironia, denuncia la passivitat col·lectiva davant d’aquesta dada. Cadascun dels 2 pòsters remet a 2 dominis webs diferents (disponibles en castellà, català i italià) que rep l’espectador amb un missatge o un altre en funció de la URL introduïda.

Des del 2014, almenys 24.305 persones han mort i desaparegut al Mediterrani intentant assolir el continent europeu, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Però el nombre és molt més gran, ja que, segons la mateixa font, els cossos d’almenys dues terceres parts de les persones que desapareixen al mar no poden ser recuperats.

Open Arms és una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. La principal missió és protegir la vida dels més vulnerables en situacions d’emergència. Neixen d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb més de 20 anys d’experiència a les costes del territori espanyol.

L’ONG pretén protegir les vides de les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i col·laborem en terra ferma amb equips sanitaris, i de recerca en primera línia per afrontar emergències sanitàries o de qualsevol altre tipus que necessitin resposta immediata.

Escolta l’entrevista sencera amb Open Arms a Ràdio Gavà