img 20121204 131212

img 20121204 131212Obispo explica els detalls de l’operatiu a la premsa local

L’Operació Grèvol reforçarà la seguretat als carrers en el període de Nadal

Es tracta d’un dispositiu que es posa en marxa cada any per aquestes dates i que realitzen de forma conjunta Policia Municipal i Mossos d’Esquadra

El Programa Operatiu Estacional Grèvol, que s’ha activat a tot Catalunya avui dimarts 4 de desembre, està coordinat conjuntament per la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra i té l’objectiu d’intensificar la presència policial en els principals eixos i zones comercials per prevenir els fets delictius, sobretot furts i robatoris, en els establiments i zones comercials que durant les dates nadalenques estan més concorregudes. A Gavà, aquest operatiu es tradueix en un control i vigilància específics de les zones comercials, bàsicament La Rambla i la Illa de Vianants. Segons José Obispo, que és tinent d’alcalde de Governació de l’Ajuntament de Gavà, el dispositiu pretén “d’una banda vigilar i controlar el delicte en una època on el comerç té una activitat molt important, i de l’altra donar una major sensació de seguretat, que la gent i els comerciants estiguin tranquils amb una presencia més important dels cossos de seguretat”.


Les patrulles conjuntes a peu de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra s’intensificaran molt a les zones comercial, tot i que també hi haurà en cotxe i a moto. Serà una presència “molt evident” en una zona que “viu una gran afluència de persones en les dates de Nadal”, i fins i tot aquesta presència s’allargarà més enllà del Nadal ja que “el dispositiu s’ampliarà al període de rebaixes d’hivern i durarà fins el proper 15 de gener”. El dispositiu no es limita només a les patrulles sinó que també hi haurà “un contacte permanent amb el comerciant, pràcticament diari, i de fet, davant qualsevol dubte ells tenen a la seva disposició un telèfon de contacte immediat i permanent on poden trucar i llavors una patrulla es personarà ràpidament”.

Durant aquestes dates, la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra també intensificaran la vigilància en els esdeveniments nadalencs amb més afluència de públic. Tanmateix, s’incrementarà el control en diferents punts de la xarxa viària per tal de prevenir conductes de risc al volant.