Operació policial contra el tràfic de marihuana

Els Mossos d’Esquadra han desplegat, aquest dilluns, una gran operació policial en diverses localitats del Baix Llobregat, entre elles Gavà, i també a Tarragona, contra el cultiu i tràfic de marihuana, a gran escala. Es tracta d’una organització criminal que controlava gairebé una desena de plantacions, gairebé totes en pisos de blocs de cases. En el dispositiu, que ha arrencat a les sis del matí, s’han detingut a 21 persones i s’han fet 20 entrades i registres, entre elles set plantacions de marihuana.

L’Àrea Central de Crim Organitzat està al capdavant del treball de recerca que hauria desarticulat una de les moltes organitzacions que operen ara mateix a Catalunya i que ha convertit el tràfic d’aquesta substància en una de les prioritats de la policia catalana. El grup desarticulat aquest dilluns està integrat íntegrament per ciutadans espanyols. Els investigadors de la Divisió de Recerca Criminal han entrat en domicilis, naus industrials i torres unifamiliars de Gavà, Tarragona, Segur de Calafell i l’el Vendrell, entre altres localitats.

El dispositiu policial s’ha engegat a les sis del matí, amb la col·laboració de les unitats especials de seguretat ciutadana, la Brigada Mobil i el Arro.

L’any passat, només la policia autonòmica es va confiscar de 14 tones de marihuana. Unes xifres que han triplicat els decomisos del 2015, quan els investigadors van detectar un increment substancial en el nombre de cultius. Les últimes operacions policials han posat de rellevància una sofisticació en la metodologia i una professionalitat criminal dels delinqüents que s’estan dedicant a la producció de marihuana. Bona part de l’herba que es conrea ara mateix a Catalunya s’exporta a França, Holanda, Gran Bretanya i Itàlia, sense oblidar el consum autòcton.