Detinguts els autors d’un assassinat comès a Gavà fa 10 anys

Gràcies a l’ADN d’unes burilles La Policia Nacional  ha pogut enxampar als tres presumptes autors de la mort d’un home d’origen marroquí al 2002

La Policia Nacional ha detingut als tres presumptes autors d’un assassinat comès a Gavà fa una dècada gràcies l’ADN localitzat en unes burilles.

 

Així, amb les empremtes dactilars i les restes biològiques recollides, els agents van poder confeccionar els perfils genètics dels assassins, que no tenien antecedents a Espanya, per la qual cosa la col·laboració amb les policies francesa i alemanya ha estat clau.

 

Les detencions dels tres homes, d’origen romanès i residents a França i Alemanya, es van produir a Barcelona i a Madrid. Tots ells, que tenen antecedents per delictes violents en aquests països, se’ls atribueix la tortura i mort, entre el 2 i el 3 de maig del 2002 d’un marroquí, amb passaport espanyol en uns apartaments mig abandonats de Gavà.

 

Els agents van recopilar de l’escena del crim un gran nombre de possibles proves  com empremtes dactilars en burilles, gots, tasses de cafè i vidres, entre d’altres, que van remetre la policia francesa després d’intuir, gràcies al testimoni d’alguns veïns que havien vist un cotxes sospitós a la zona amb matrícula d’aquest país, que podien ser d’allà. Al maig passat van arribar el resultats que identificaven com a sospitosos un home de 34 anys d’origen romanès, que complia condemna fins el mes de maig de 2015 en una presó gal·lesa. Els altres dos autors també de nacionalitat romanesa tenen 32 i 33 anys, respectivament.