Òscar Manresa elabora menús solidaris
Aquest dijous es va lliurar el primer dels menús.

El xef de Gavà Òscar Manresa, qui des de l’inici de la crisi sanitària de la covid-19 s’ha bolcat en diferents accions solidàries per fer arribar àpats als qui més ho necessiten, ara ha començat també a fer menús setmanals per a les residències San Lorenzo de Gavà. Aquest dijous, amb l’ajut desinteressat del company, Sergio Costa, també cuiner de Gavà, van preparar fins 95 racions de fideuà per als tres centres esmentats. Segons ens explicava el propi Manresa, aquest matí, “amb aquest gest volem agrair la gran tasca que fan els professionals cuidadors i també pretenem que els residents puguin gaudir d’un plat especial un dia per setmana”.

Manresa i Costa cuinant les fideuàs.

Manresa que, des de fa pocs dies està al Kawai adequant el local amb totes les mesures de seguretat pertinents per poder obrir la terrassa quan l’entrada en la nova fase ho permeti, precisa que “segons la setmana i en funció del producte del dia preparant r altres receptes com ara arrossos. Ja ho anirem veient”.

Òscar Manresa ha volgut ajudar des del mateix moment que el president Sánchez va decretar l’estat d’alarma, i al costat del seu amic, el xef Romain Fornell. El cuiner de Gavà assenyala que “durant tots els matins, em vaig unir al projecte Menjar Amb tu. En ell, he cuinat per als més necessitats i per a personal dels hospitals, entre ells el menjador social Mare Teresa de Calcuta, de les Missioneres de la Caritat, on repartim 400 racions diàries; la Xarxa Solidària dels veïns de la Barceloneta; o personal sanitari de l’Hospital de la Mar”.

Manresa assegura que “ha estat molt satisfactori formar part d’un equip de més de 50 cuiners voluntaris distribuïts en les cuines dels nostres restaurants Casa Leopoldo i Tejada Mar; així també ho ha estat veure com es van unir a nosaltres altres cuines, com les Monvínic, Bacaro o Calç Pinxo Palau. Fa uns dies portàvem més de 25.000 menús”.