Oscar Negre
Negre, en un moment de la Triatló de l'Hospitalet de l'Infant (Foto: Instagram del Club Gavà Triatló)

L’esportista Oscar Negre, que milita en el Club Gavà Triatló, va aconseguir el passat cap de setmana quedar tercer en el Triatló que es va celebrar a l’Hospitalet de l’Infant, que estava organitzat per Just Tri Series. El triatló, recordem-ho, és una disciplina esportiva olímpica que combina en la mateixa prova, i per aquest ordre, natació en aigües obertes al mar, ciclisme per asfalt, i cursa a peu.

Negre va competir en la categoria Masters 50, reservada pels majors de 50 anys, justament l’edat que té ell. En aquesta categoria, les distàncies són una mica més curtes: “Són 750 metros nedant, 20 quilòmetres en bicicleta, i 5 quilòmetres de cursa. És la segona modalitat més curta, per sobre hi ha la modalitat olímpica, que és la doble, i com a màxim hi ha la modalitat Iron Man, que és la més llarga i dura de totes”.

Afrontar aquesta prova en aquesta edat requereix d’un entrenament específic, però té els seus avantatges també, segons Negre: “Quan ens fem grans ens van una mica més les llargues distàncies, el cos es va fent una mica dièsel i està més adaptat amb l’edat a proves de fons que a proves esprint”.

Oscar Negre
Negre, arribant a meta en la Triatló de l’Hospitalet de l’Infant (Foto: Instagram del Club Gavà Triatló)

Negre ens ha confessat que el que més li agrada del triatló és que, “amb l’edat, busco un esport que no sigui massa lesiu, i en variar les tres modalitats el que aconsegueixo d’una banda és una major varietat en els entrenaments, m’avorreixo menys, i d’altra banda també redueixo les possibilitats d’una lesió en no entrenar només per una modalitat específica”.

L’esportista del Club Gavà Triatló dona per bona aquesta tercera posició atès que “treballo nou hores diàries i tinc una família, així que amb el temps que li puc dedicar als entrenaments estic molt content”. El proper repte important que s’ha marcat Negre serà ja el Triatló de Platja d’Aro de llarga distància al maig de 2022.