Paneres i lots d’espàrrecs guanyadors de la Fira

El pavelló Jacme March es converteix, una fira més, en una veritable sala d’exposicions amb les tradicionals paneres de fruits del camp que les famílies pageses de la ciutat preparen amb grans dosis de paciència i moltes hores de dedicació.

Després de valorar totes les paneres participants, el jurat ha donat a conèixer el resultat de la seva deliberació, els esperats premis a cada categoria. En la de lots d’espàrrecs, origen de la mostra, el primer premi ha estat concedit a Narcís Plans. Els segon i tercer els han rebut els lots de Joan Codinach i Francisco Margarit, respectivament.

En la categoria de paneres de qualitat, el primer premi ha estat per a la Família Vives Rosa, mentre que el segon premi ha estat atorgat a Martí Vives i el tercer, a Andreu Margarit.

En la categoria de paneres artístiques fetes amb fruita i verdura fresca, el primer premi ha estat atorgat a Carme Roig, que ha fet la figura en gran dimensions d’una noia en un gronxador, el segon premi ha estat per Família Martorell Nalda per la reproducció dels personatges de la pel·lícula de Disney La Bella i la Bèstia i el tercer per a la família Sanfeliu Capitán per a la recreació d’una furgoneta surfera camí d’una platja.

Especialment difícil ho ha tingut el jurat per triar els guanyadors en l’apartat de paneres artístiques fetes amb llavors. Mari Carmen Nalda ha guanyat el primer amb la reproducció del quadre d’una figura femenina idíl·lica. El segon premi ha estat per a Bruguers Ivern, amb la reproducció d’un quadre de típica estampa modernista, mentre que el tercer, que l’ha guanyat Cristtina Nuñez, esdevé la reproducció d’una saleta d’estar amb les seves butaques, la tauleta i, fins i tot, un làmpada.