Paraules en Escena
Irene Hernanz i Juan Jiménez, guanyadors del Paraules en Escena 2021

La Biblioteca Josep Soler Vidal va acollir ahir dilluns el lliurament dels premis de la cinquena edició del Concurs d’Escriptura Dramàtica Paraules en Escena Ciutat de Gavà. Aquest guardó està convocat per l’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb les dues biblioteques de la ciutat, la Soler Vidal i la Marian Colomé.

L’objectiu del concurs és la redacció d’un text teatral original, inèdit i no estrenat ni premiat amb anterioritat. Es permetia qualsevol format, des de monòleg fins a guió breu passant per càpsula teatral, musical, etc. Una de les condicions és que havia de ser representable en un temps màxim de 15 minuts.

L’entrega de premis va estar presidida per Ester Zamorano, tinenta d’alcaldessa de Cultura de l’Ajuntament de Gavà. Zamorano va destacar que “és important per la nostra cultura tenir aquest concurs per tal que pugueu expressar les vostres emocions i, sobre tot, per tal després de poder traslladar-les a un escenari i d’aquesta manera involucrar a totes aquelles persones que les vulguin gaudir i sentir”.

La directora de la Biblioteca Josep Soler Vidal, Maite Pinteño, s’ha mostrat molt contenta perquè “l’any passat, entenc que a causa de la pandèmia, la participació va baixar molt, però en aquesta edició hem recuperat les xifres de participació de fa dos anys”.

Pinteño també ha volgut valorar la dificultat que ha tingut el jurat per decidir els dos premis: “Ha estat molt renyit, el primer premi ens va costar molt poc decidir-lo perquè era una obra molt original i amb un llenguatge molt propi, però per triar la segona hem hagut de tenir en compte molts factors i vam discutir molt perquè els nivell de les obres era molt semblant”.

En aquesta edició del Paraules en Escena s’han presentat 33 obres. El primer pemi de 1.200 € ha estat per l’obra “Y los gusanos se quedaban con hambre “ d’Irene Hernanz, i el segon premi, dotat amb 300 € més un abonament doble de temporada en un teatre català de primer ordre, ha anat a parar a l’obra “El plor dels desmais”, de Juan Jiménez.

Irene Hernanz, molt emocionada i nerviosa amb aquest premi, ens va explicar ahir que la seva obra “està molt inspirada en el teatre de l’absurd, del qual soc molt fan i m’agrada molt el ritme que té, i gira entorn la pèrdua d’algú que estimes”.

Juan Jiménez, de la seva banda, va admetre que ha “començat fa molt poc a escriure teatre, soc novell en el tema de la dramatúrgia, he fet un parell de cursos i vaig pensar que la manera de poder posar a la pràctica tot el que he après és presentar-me a concursos. A banda d’aquest m’he presentat a dos mes i resulta que he guanyat els tres, i jo soc el primer sorprès de tots, no m’ho esperava”.

La representació teatral de les obres premiades es portarà a terme al llarg de l’any 2022.