Paraules en escena
Paraules en escena: representació de tres obres guanyadores

El Grup Teatral l’Eramprunyà representarà el proper 28 de març tres de les darreres obres guanyadores del concurs d’escriptura dramàtica Paraules en escena. Es tracta de “Malas acciones”, de Maria Isabel Andrade Ortega; “Convencions”, de Josep maria Diéguez de Jaureguízar; i “Els suïcides”, d’Eva Moreno Bosch. Es tracta d’obres curtes de micro-teatre que, en els darrers dos casos, ja les van representar el passat 29 d’octubre a l’Espai Maragall. I és que un dels aspectes més importants del concurs Paraules en escena és que les obres guanyadores són representades per grups de teatre amateur gavanencs.

Joan Carles Maldonado, director de la companyia teatral, ens ha explicat que no hi ha moltes diferències entre assajar una obra de micro-teatre i una més llarga: “Sí que has de ser molt conscient del que tens entre mans, però al final hem fet el mateix que fem amb obres més llargues, que és afrontar l’obra, entendre-la, adaptar-la, i finalment portar-la a escena. És el mateix exercici però la duració és més curta”.

El grup teatral ha pogut tenir una relació directa amb els autors de totes les obres, el que suposa un recolzament extraordinari: “Jo personalment em vaig posar en contacte amb tots ells i la veritat és que va anar molt bé perquè tots ens han animat a que adaptéssim l’obra, a que la féssim nostra. De fet, en un dels casos, “Els suïcides”, quan li vaig comentar a l’autora que pràcticament la deixàvem igual, em va dir que no podia ser, que havíem de canviar alguna cosa”.

Aquest feedback “ha estat molt enriquidor, amb tots hem mirat què volien ells explicar i què havíem entès nosaltres, les converses amb els autors han estat molt interessants. Per exemple, en el cas de “Malas acciones” hem agafat un personatge que només sortia al principi i l’hem ficat en el desenllaç, donant-li un paper principal. Li vam comunicar a l’autora per demanar-li permís i per tal que ho sàpigues, i ens va dir que li semblava molt bé”.

Les representacions tindran lloc el 28 de març, a partir de les 19:00 hores, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Maldonado ha aprofitat i ha felicitat a “la direcció de la biblioteca per la seva aposta pel teatre i per aquest concurs que cada vegada té més participants i té més renom”. I és que, tal i com ens ha explicat, “aquestes obres ens han servit per tornar a sentir-nos actors de teatre amateur, ens han ajudat a tornar a assajar després de dos anys sense fer-ho per culpa de la pandèmia, així que gràcies a aquest concurs ens tornem a sentir útils i estem sempre encantats de poder tornar a col·laborar en aquest projecte”.