Distintius
El Parc Arqueològic Mines de Gavà ha acollit l’acte de lliurament dels distintius a les 61 empreses certificades com a Punt d’Informació Turística del Baix Llobregat (PIT)

El Parc Arqueològic Mines de Gavà ha acollit l’acte de lliurament dels distintius a les 61 empreses certificades com a Punt d’Informació Turística del Baix Llobregat (PIT), un programa que va posar en marxa l’ant 2016 el Consorci de Turisme del Baix Llobregat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Els certificats s’han donat a establiments públics i privats que tenen contacte directe amb el turista, que si bé no poden donar un servei tant complert com les oficines de turisme, però sí que exerceixen una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà ha estat una de les 10 empreses que per primer cop ha rebut aquesta distinció.  Altres representants de Gavà al PIT són el Càmping Tres Estrellas i el Restaurant Calamar Lobster.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha estat l’amfitriona de l’acte i en el seu parlament ha destacat que el lliurament dels distintius PIT “suposen la constatació d’un treball conjunt de fa anys. Quan es parlava de turisme tots teníem clar que la marca Barcelona era molt important però molts municipis de la comarca ens vam plantejar fer la nostra pròpia marca, donar-nos a conèixer perquè sens dubte tenim actius i molt importants”. L’alcaldessa ha afegit que “la feina que s’ha fet durant els darrers anys està donant els seus fruits i el Baix Llobregat és una de les primeres destinacions turístiques. Els indicadors ens demostren que la línia encetada era la adequada i, sobretot, hem aconseguit establir un model en consonància del que és la nostra comarca: diversa i plural”.

L’alcaldessa ha aprofitat que l’acte es feia al Parc Arqueològic Mines de Gavà per remarcar que l’equipament “és un dels principals actius que tenim a Barcelona i a la comarca del Baix Llobregat” i ha posat en valor “el turisme sostenible i més selectiu que ens diferencia i ens fa molt més competitius”.

El Diputat Delegat de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, ha manifestat que l’acte de lliurament de distintius és “un reconeixement a la voluntat i a la feina feta pels 61 participants de la convocatòria 2019 d’un projecte conjunt de la Diputació i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat”. Però també, ha afegit que “és un reconeixement al propi programa i al propi projecte que té com a objectiu bàsic millorar la capacitat d’acollida dels visitants a la nostra comarca”.

Finalment, la Presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Eva Maria Martínez, ha assegurat que “El Baix Llobregat està de moda”, destacant el nombre de persones “rellevants del món de la música i de l’esport que estan donant notorietat a la nostra comarca, que ja estava de moda gràcies a les persones, les empreses i les institucions que cada dia aixequen la persiana i fan que tot funcioni”. La presidenta de l’entitat comarcal ha destacat que les dades turístiques de 2018 i 2019 “són molt bones i ens situen, després de la ciutat comtal, com a primera destinació de la província de Barcelona. És molt bona notícia, estem de moda i ho hem de gaudir. A partir d’aquí, ens hem de posar reptes i no ser conformistes”

A finals d’any s’obrirà la convocatòria per a noves empreses i entitats que es vulguin adherir al projecte.