Parcs i jardins tancats mentre duri el vent
Parcs i jardins tancats mentre duri el vent

L’Ajuntament Gavà manté actiu el Pla municipal de Protecció Civil en Alerta i demana a tothom que extremi precaucions

L’Ajuntament de Gavà manté actiu el Pla municipal de Protecció Civil en Alerta per l’episodi de ventades i, entre les mesures preses, s’han tancats parcs infantils, jardins i instal·lacions esportives exteriors. Recordem també que aquest dimarts s’ha suspès, tant el “mercadillo” de la Rambla i el Mercat de Pagès de al Torre Lluc i s’ha recomanat als centres educatius que evitin fer activitats a l’aire lliure.

Protecció Civil, ha recomenat retirar tots aquells objectes susceptibles de caure a la via pública, com ara les decoracions de Nadal, des de balcons, terrasses, terrats i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar i extremar les precaucions en les activitats a l’exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades.

Contenidors del carrer Sant Lluís tombats pel vent aquesta nit

En el moment que el vent sigui intens cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com ara zones arbrades –pel perill que caigui una branca–, o al costat o a recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Alerta per fort onatge

Protecció Civil també ha activat el pla Procicat per fort onatge a tot el litoral català excepte a l’Alt Empordà. Les onades podran superar els 4 metres d’alçada, per la qual cosa es recomana no acostar-se a les zones on trenquin fort i respectar els tancaments que facin els municipis a les zones de costa.

També es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges i es recorda la prohibició d’accedir als espigons i entrar a l’aigua