parelles-linguistiques-emma-blanco

parelles-linguistiques-emma-blanco

Blanco durant la presentació a la premsa local dels dos projectes lingüístics

L’Ajuntament de Gavà engega dos projectes d’aprenentatge d’idiomes oberts a tota la ciutadania

Les activitats Xarxes Lingüístiques i Grups de conversa d’anglès pretenen fomentar el coneixement idiomàtic com una eina d’enriquiment personal

De les dues propostes, la més variada i ambiciosa és Xarxes Lingüístiques, ja que pretén crear una borsa d’intercanvi de llengües que es constitueixi en una plataforma de persones voluntàries que vulguin participar en aquest tipus d’intercanvis. Cal destacar que la principal novetat respecte a d’altres iniciatives similars és que per participar-hi no és necessària una bi-direccionalitat en les parelles, és a dir, que no és imprescindible que les dues persones ofereixin conversa en un idioma. Segons les necessitats de cada participant, uns estaran disposats a practicar un idioma i oferir conversa en un altre, uns voldran només practicar un idioma, i uns decidiran només oferir conversa. Aquesta configuració s’ha decidit així per tal de no limitar les opcions personals dels que vulguin prendre-hi part, ja que de vegades algunes persones volen apuntar-s’hi en aquest tipus d’iniciatives però no es troben còmodes oferint conversa en un idioma. Un cop vagin arribant les sol·licituds, des de l’Ajuntament s’assignaran les parelles en funció de les seves demandes i ofertes. A totes dues persones se’ls oferiran els detalls de contacte d’ambdós membres de la parella que s’hauran de posar en contacte per decidir plegats quan, amb quina freqüència i on es troben. Emma Blanco, que és la tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, es troba molt satisfeta amb aquest nou projecte ja que “volem que els voluntaris puguin intercanviar els seus coneixements en idiomes al mateix temps que fan un acompanyament que ajudi a la convivència, a la integració social, i al coneixement mutu entre les persones que vivim en aquesta ciutat”.

 

En una línia similar també es posaran en marxa els denominats Grups de conversa d’anglès, que com deixa clar el seu nom serviran per ajuntar a unes persones (fins a un màxim de 12) que es trobaran per parlar en anglès. L’objectiu bàsic d’aquesta proposta és el de millorar la pronúncia i la fluïdesa, consolidar les estructures gramaticals, i ampliar el vocabulari. Els grups es reuniran a La Casa Gran un cop per setmana en sessions de 90 minuts i segons els següents nivells: Oral Elementary I, Oral Elementary II, Oral Pre-Intermediate I, Oral Pre-Intermediate II, i Oral Intermediate. Blanco assegura que aquests grups són un complement perfecte a les ofertes formatives que hi ha en aquest terreny a Gavà i destaca que “ajudaran a reforçar l’speaking d’una llengua que avui dia és fonamental conèixer no només per aprofundir en el coneixement d’altres cultures o per viatjar sinó també per aconseguir una feina”.

 

Els dos programes són totalment gratuïts i per inscriure’s tenen els seus conductes. En el cas de Xarxes Lingüístiques cal emplenar un tríptic que ja s’ha editat i portar-lo a partir del proper dilluns 4 de febrer a un d’aquests espais: l’Ajuntament, La Casa Gran, el Centre d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), el Banc del Temps, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Gavà Mar (OAC), la Casa de les Famílies, el Centre Cultural American Lake i el Casal Sant Jordi. En el cas dels Grups de conversa d’Anglès la inscripció es pot formalitzar entre el 4 i el 8 de febrer a la segona planta de l’Ajuntament. En aquest darrer cas existeix el requisit previ d’estar inscrit en algun dels cursos d’anglès del programa de Formació per a persones adultes a la ciutat o tenir el nivell dels grups on es vol participar.