Participació a Gavà a les 18 hores 23J

Segons el segon avanç de participació, corresponent a les 18 hores 4602 gavanencs i gavanenques ja s’han pronunciat en les eleccions generals, el que suposa un 50,64 % d’un cens electoral total de 34.229 persones. La xifra esdevé 8,72 punts inferior a la dels passats comicis del 10 de novembre, quan a la mateixa ja havien exercit el dret a vot una total de 20.295 ciutadans i ciutadanes, el 59,36%.

Recordem que els centres electorals a Gavà s’estructuren en 4 districtes. El districte numero 1 acull electors i electores del nucli antic i els barris i sectors d’Àngela Roca, les Panes, Barceloneta i Gavà Mar. El districte 2, inclou els veïns i veïnes de la zona de plaça de Catalunya, can Tintorer, Bruguers i can Tries. El districte 3, correspon al sector Oest, les Bòbiles, la Sentiu i ca n’Espinós i el 4 inclou el barri d’Ausiàs March, can Ribes i altres àrees de la zona sud de Gavà.

A Gavà, hi ha 9 locals de votació ( ja que el nou Espai Sant Jordi acull dos dels centres) i un total de 54 meses

Durant la jornada, una trentena de persones fan les funcions de Representants de l’Administració, de les quals 19 realitzen la transmissió de les dades electorals mitjançant dispositius mòbils. Aquest desplegament humà està dirigit i coordinat per la Secretaria General de l’Ajuntament amb la col·laboració tècnica i administrativa de la Unitat de Participació Ciutadana. Aquest equip, s’encarrega de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar en l’electorat quant a l’exercici del dret a vot. La Secretaria també compta amb el suport de l’Oficina d’Atenció Ciutadana que ofereix a la ciutadania un servei informatitzat de consulta de llistes electorals.

La Policia Municipal, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, vetlla per la vigilància i seguretat a tots els col·legis electorals i es facilita un servei de vehicle adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se al col·legi electoral. Només cal trucar a l’Ajuntament (93 2639100) per sol·licitar-lo.