Partit de futbol benèfic contra el càncer
Prop de 70 jugadors van implicar-se en el torneig

Més de 200 persones van acudir ahir a l’Estadi de la Bòbila per participar en la causa solidària organitzada per L’Agrupació de Futbol Veterans Los Molinos: un torneig de futbol triangular benèfic contra els veterans del RCD Español i del CF Gavà amb l’objectiu de recaptar fons en la lluita contra el càncer. El motiu era molt directe, ja que la malaltia s’ha emportat recentment a dos membres de l’agrupació, Paco Escoz y Manu Moreno. El donatiu de l’entrada era de 5 euros i val a dir, que a més, prop de 400 persones han fet altres aportacions econòmiques via internet. També van aconseguir la implicació de la secció local de l’Asociación Española Contra el Cáncer (AECC), que van muntar una parada a l’accés de l’estadi i serà qui gestionarà els diners recaptats i els farà arribar a Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

Paco Barroso, delegat de Los Molinos, ens ha explicat que, “com que ja els havíem fet molts homenatges, vam pensar en organitzar algun esdeveniment més involucrat en ajudar a les persones que estan passant aquesta malaltia, que no només són ells sinó també les famílies que estan al voltant”.

Els membres de l’agrupació són molt conscients de que “les malalties no existeixen fins que no t’afecten directament, i per aquest motiu hem de donar visibilitat i quanta més difusió se’n faci, millor, tot i que la veritat és que per nosaltres és molt dolorós ja que acabem de perdre a dos amics”.

Barroso ha destacat que “la intenció és repetir cada any aquest torneig. Aquest 2021 el projecte no està al 100% a causa de la pandèmia, però per l’any vinent ja estem pensant en tornar a fer-lo i ampliar-lo a totes les entitats de Gavà que vulguin participar-hi, i a més voldríem integrar-lo dins de la Festa Major d’estiu per donar-li més visibilitat”.

Abans de l’inici del matx hi va haver un torn de paraules per part dels representants dels equips, de l’AECC i de l’Alcaldessa Raquel Sánchez qui va destacar “la importància que les entitats es mobilitzin per causes cabdals com aquesta perquè, disortadament el càncer és una malaltia que a tots ens toca d’aprop d’una manera o altra”.

Així mateix, es va lliurar a paco Barroso un obsequi consistent en quadre amb la samarreta de Los Molinos sifgnada pels companys.