Partits i entitats celebrebren demà la Diada Alternativa
Partits i entitats celebrebren demà la Diada Alternativa

Partits sobiranistes, sindicats i entitats locals de Gavà, se sumaran, aquest divendres dia 10 a les 20.30 hores, a la “Diada Alternativa” amb motiu de l’11 de Setembre. L’acte, de caràcter alternatiu, es farà a la plaça de Josep Tarradellas i començarà amb un parlament de l’ANC. Tot seguit els partits sobiranistes i les seves seccions juvenils faran les seves ofrenes florals als peus dels monument dels Màrtirs del Setge del 1714, seguits per les ofrenes dels sindicats i entitats de la societat civil. L’acte finalitzarà amb un parlament d’Òmnium i el cant dels Segadors.

Enguany, i com l’any passat, l’acte estarà mediatitzat per les mesures vigents per la pandèmia i, per tant, l’accés al monument és reduït i es obligatori l’ús de mascareta en tot moment.

L’esmentada ofrena, desmarcada de l’acte institucional, la va començar a organitzar ERC l’any 1992 i asseguren cal seguir celebrant-la perquè “l’estat espanyol ho segueix sacrificant tot a l’altar de la sagrada unidad de Espanya” i tot, inclou “drets fonamentals, la presumpció d’innocència, els fonaments de l’estat de dret democràtic i la justícia per mantenir els privilegis d’un establishment que no suporta que s’amenaci el seu modus vivendi basat en l’espoli i el robatori, encara que això signifiqui condemnar a cada cop més ciutadans a una existència precària