Diada
Els partits polítics fan una crida a la unitat i a la germanor en la Diada

Els grups polítics gavanencs que així ho han volgut han pres part aquest matí en la tradicional ofrena floral institucional que s’ha fet, com cada any, davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, a la plaça de Josep Tarradellas. L’absència d’algunes formacions polítiques ha marcat d’una manera o altra la majoria de les declaracions que els portaveus han realitzat als mitjans de comunicació locals. Tots ells, però, han apel·lat a la unió i a la germanor de tots els catalans més enllà d’ideologies pròpies.

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, Jordi Tort, ha subratllat que en aquest acte “hi cap tothom, tal i com ha dit l’alcaldessa tant els que pensen d’una manera com d’altra són benvinguts, i per tant és una llàstima que hagi gent que no vulgui prendre part en un acte que ha de ser de tothom, tant els que es volen fer un acte propi com els que no participen i reneguen d’estar on hauríem d’estar tots”. Tort, no obstant, ha posat de manifest que “la gent que ha vingut ha participat de manera cívica perquè al final el que estem és reivindicant la catalanitat de tothom, i aquí sempre trobaran al PSC”.

De la seva banda, el portaveu del grup municipal de Gavà Sí Se Puede (GSSP), Miguel Herrera, ha recordat que “la Diada ha de ser un dia d’unió, de germanor, de comprensió entre uns i altres, i per tant és una pena que hi hagi partits que no siguin aquí avui perquè hi ha partits molt diferents, per exemple està el PSC, un partit monàrquic i unionista, estem Podem que som un partit consultista i republicà, i està Convergència i Unió, que és un partit independentista, així que no entenem perquè hi ha partits que no són aquí avui”.

L’últim dels grups municipals que ha volgut ser-hi aquest matí en l’acte institucional de la Diada ha estat Convergència i Unió (CiU). El seu portaveu, Ramon Castellano, ha destacat que aquesta “és una Diada en record i commemoració dels gavanencs que van morir als fets de Brugués el 1714 defensant les llibertats nacionals de Catalunya juntament amb tants altres catalans arreu del país”. Castellano ha recordat que “fa 304 anys que va passar això i encara avui seguim reivindicant llibertats i drets nacionals, oprimits encara per la manca de democràcia que hi ha a l’estat espanyol, amb presos polítics, mig govern de la Generalitat exiliat, i amb ciutadans acusats i denunciats arreu del país”.

Per tot això, el portaveu de CiU assegura que “els gavanencs no oblidem als màrtirs de 1714, tampoc oblidem als que al llarg de la història han patit aquesta opressió i han seguit defensat la nostra pàtria, perquè encara avui hi ha molta injustícia per denunciar”.

Castellano finalment ha animat a tothom a participar de la manifestació d’aquesta tarda a l’avinguda Diagonal de Barcelona ja que “avui el món ens mira més que mai per veure si aquest poble de Catalunya, un poble que vol proclamar democràticament amb les urnes la seva voluntat de decidir el seu futur, encara està mobilitzat”.